Принц Йоахим от Дания и семейството му се преместват в САЩ, след като той намери нова работа в отбранителната индустрия във Вашингтон, според съобщения в местните медии, пише "Daily Mail".

53-годишният принц решил да се премести във Вашингтон със съпругата си принцеса Мари и двете им малки деца, принц Хенрик, на 13 години и принцеса Атина, на 10, съобщи датският вестник BT. Големите му синове Николай и Феликс, на 23 и 20 години, вече живеят отделно от баща си. Студенти са, а и работят. 

Мари и Йоаким понастоящем живеят в Париж, където принцът работи като аташе по отбраната от 2020 г. Въпреки това се очаква да приключи тази работа през юни, което означава, че те вероятно ще се прехвърлят отвъд океана през втората половина на годината. Някои предполагат, че това решение е взето заради пренебрегването на децата му от майка му кралица Маргрете II, която лиши четирите си внуци от техните титли принц и принцеса. Също така се носеха неприятни слухове, че Йоаким е влюбен в жената на брат си, Мери Датска от Австралия. 

Говорителите на кралския датски двор не потвърждават местенето на семейството на принц Йоаким в Страната на необятните възможности.  Кралицата коментира решението си, че по този начин ще помогне на внуците си да оформят живота си, а принц Йоаким го нарече "нараняващо". 

По-рано този месец беше обявено, че датското кралско семейство ще прекара Коледа отделно тази година. Според официално съобщение от кралския двор, кралица Маргрете ще прекара празничния сезон в замъка Марселисборг в Орхус, както обикновено, със сестра си и приятели. 

Снимка: Getty Images

Фредерик, престолонаследникът на Дания, ще пътува до Австралия със съпругата си Мери и децата им принц Кристиан, на 17 години, принцеса Изабела, на 15, и близнаците Венсан и Жозефин, на 11.

Принц Йоахим, който е само година по-малък от Фредерик, и принцеса Мари ще прекарат Коледа на дълго планирано пътуване в чужбина с децата си, без да се разкрива мястото. 
По повод решението на майка си от септември, Йоаким каза още, че семейството му се е натъжило то постъпката ѝ и е било "поставено в ситуация, която не разбират". "Не е забавно да гледаш как нараняват децата ти", призна още той. Затова сега търсел свеж нов старт за семейството си, където да са спокойни, щастливи и далеч от тежестите на короната.