След смъртта на актьора Матю Пери, прочул се с ролята на Чандлър Бинг в хитовия сериал "Приятели", беше оповестено създаването на фондация на негово име, съобщи "Варайъти".

Фондация "Матю Пери" ще приема дарения в помощ на хора, които се борят със зависимости.

"В духа на трайния ангажимент на Пери да помага на други хора, борещи се с болестта на пристрастяването, ние поемаме по пътя да почетем наследството му, като учредим фондация на негово име. Водени сме от собствените му думи и преживявания и от страстта му да промени живота на възможно най-много хора", се казва в учредителното изявление на организацията, цитирано от БТА.

От Фондация "Матю Пери" припомнят желанието на актьора да бъде запомнен преди всичко с помощта, която е оказвал на другите, а не с ролята си в сериала "Приятели".

Пери, който години наред се бореше със зависимостта си от алкохола и наркотиците, почина на 28 октомври на 54-годишна възраст.

Фондацията "Матю Пери" е спонсорирана и поддържана от Националния филантропски тръст - публична благотворителна организация и лидер в областта на дарителските фондове, която от създаването си досега е събрала над 49 милиарда долара.