В началото на кариерата си уелският певец и музикална икона сър Том Джоунс бил предупреждаван, че няма да успее в шоубизнеса заради къдравата си коса и излъчването си на "мачо", съобщи BBC.

Изпълнителят на "Sex Bomb" е една от най-големите звезди на световната сцена, спечелил аплодисменти от звезди като Елвис Пресли и Франк Синатра.

В предаването на Зои Бол по Радио 2 80-годишната легенда сподели, че в началото на кариерата винаги е бил "теглен назад".

"Казваха ми неща като "къдравите коси вече не вървят" и "прекалено голям мачо си". А аз отвръщах - съжалявам, но аз съм такъв", сподели той.

Том Джоунс през 1965 г.

Снимка: Getty Images

Сър Том каза също, че "винаги е бил отблъскван", след като дошъл в Лондон от Уелс.

"Опитваха се да ме променят, да ме моделират и да ме накарат да правя онова, което се правеше по това време", каза Джоунс. "Казваха ми, че стилът на Елвис Пресли е минало. Казах им - не и в ума ми, не и в моето сърце!", разказа певецът.

Той допълни, че завил на музикалните босове "Справях се чудесно в Уелс, така че не разбирам защо трябва да има разлика между Англия и Уелс. Всички говорим английски, нали? Какво толкова?"

Том Джоунс през 1969 г.

Снимка: Getty Images

Сър Том Джоунс започва певческата си кариера в танцувални зали и клубове в южен Уелс, преди да се премести в Лондон, припомня БТА. Първият му сингъл "Chills And Fever" излиза през 1964 г., но не влиза в класациите за разлика от следващия "It's Not Unusual", който незабавно става хит.

Изпълнителят, който е треньор в британското музикално състезание "The Voice", пусна в сряда сингъла "No Hole In My Head" от новия си албум "Surrounded by Time", който излиза през април. В радио интервюто той каза, че в песента е отразен житейският му опит.

В новогодишното предаване на Джулс Холънд сър Том сподели, че е бил ваксиниран срещу новия коронавирус и се чувства добре, "все едно се ваксинирах срещу грип".

"Има едно предимство в това да си на 80 години - пръв си на опашката за ваксина", пошегува се звездата.

Том, Пресила и Елвис пресли в Лас Вегас през 1971 г.

Снимка: Getty Images