Едно от правилата за писане на художествена творба гласи, че историята звучи най-достоверно, когато нейният разказвач борави с позната материя и стъпва върху реални факти или личности. Например, ако писателят базира главния си герой на човек, когото познава - тогава през цялото време той ще може да детайлно да визуализира неговите реакции в определени ситуации или да използва неговите качества, приписвайки ги на своя персонаж.

Ето защо, ако им се предостави възможност, читателите питат авторите на любимите си романи дали действащите лица в тях се основават на конкретен човек, вдъхновил образа. А последвалите отговори често са положителни. Ето защо тези дни тръгна мълвата, че зад една от героите в романа "Милионерката" на тв водещата Венета Райкова стои Глория.

Вижте снимки на Венета >>

Причината за това е, че редица медии у нас писаха, че звездата от "Пайнер" е разтрогнала годежа си с пловдивския бизнесмен Йордан Джермански, за когото се счита, че е задал големия въпрос покрай коледните празници м.г. - по онова време с няколко снимки, разкриващи блестящ пръстен на безименния ѝ пръст, певицата намекна, че мъжът до нея е поискал ръката ѝ.

Сега обаче се заговори, че изпълнителката на "Крепост" е върнала обратно бижуто на Йордан и е прекратила взаимоотношенията си с него. Достоверността на тази информация обаче все още не е ясна и всичко остава единствено и само в сферата на догадките.

Въпреки това, един скорошен пост, появил се на личната Инстаграм страница на Венета Райкова, предизвика всеобщия интерес и повдигна редица въпроси.

"Случайност? Фолк певица днес върнала годежен пръстен и пак няма да се жени. И точно за такава фолкпевица пише в "Милионерката" - меркантилна, на възраст 40+, все чакаща годежен пръстен от връзките си с много богати мъже и все оставаща сама... Случайна прилика от книгата с действителността. Книгата ми излезе на 6 февруари и има случайна прилика с живота на две фолк певици. Ще я нарека пророческа книга, а аз съм един пророк или просто познавам живота на измислените герои в художествената измислица", гласят думите на блондинката, които тя написа кратко след като новината за предполагаемия край на връзката на Глория започна да обикаля интернет пространството.

Вижте тази публикация в Instagram.

Готови ли сте за милионерката

Публикация, споделена от Венета Райкова (@veneta_raikova) на

Вследствие на публикацията ѝ излязоха няколко материала, че Райкова визира Глория в последния си роман. Преди броени часове обаче, Венета сподели нов пост, с който ги опроверга.

"Важно е да уточня за всички сладурчета, които виждам, че са изпаднали в пролетна възбуда, пишейки статии за "Милионерката" - никъде в книгата, нито в постовете ми в социалните мрежи не съм споменала името на Глория. Не пише за нея", сподели тя.

Преди няколко дни журналистката и автор на 7 книги бе изпаднала в напълно идентична ситуация. Тогава отново ѝ се наложи да обори в мрежата всеобщото мнение, че в творбата ѝ става въпрос за Андреа, която тъкмо се раздели повторно с Кубрат Пулев.

"Понеже ме заливате с въпроси за днешната раздяла на Андреа с Кубрат и описаната в последния ми роман фолк певица, ще отговоря тук - не, не съм писала за Андреа! Да, в книгата ми пише за фолк певица, която е имала връзка с известен спортист, който ѝ е изневерявал, която вижда извънземни в спалнята си и която обработва снимките си, за да изглежда слаба, но какво от това?! "Милионерката" излезе на 6 февруари и няма нищо общо с реални събития и хора, всичките ми романи и герои са художествена измислица", категорично заяви Райкова.