Юристът на френския актьор Жерар Депардийо - Юрий Мосман, опроверга информациите, че всичките му компании в Новосибирск са закрити и увери, че той продължава бизнеса си в Сибир, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Местни средства за информация написаха, че трите компании на Депардийо "Френски вкусове", "Кинокомпания Бабушка" и "Мосман ЛО" са закрити.

Още през август Мосман обясни, че "Френски вкусове" се преустройва и продължава да работи московската компания с подобно име. Кинокомпанията в Подмосковието също продължава да работи. "Мосман ЛО" няма нищо общо с актьора.

Депардийо не се е отказал от бизнес проектите си в Русия, но пандемията ги затруднява.

През май Депардийо получи възможност за държавна подкрепа, както и за останалите пострадали от пандемията компании, но не се възползва от предлаганите му данъчни отсрочки.

През декември 2018 г. актьорът получи разрешение за пребиваване в Новосибирск, където планираше да работи по културни и бизнес проекти. От февруари 2013 г. Депардийо е регистриран в Саранск, където на 27 август 2016 г. откри културен център в обновеното кино "Русия". Той получи руско гражданство през 2012 г., като кандидатства за него заради решението на френското правителство рязко да увеличи данъка за богати граждани до 75%.