През декември целият свят се изпълва с добро настроение и засиява в светлините на разноцветните лампички, превръщайки различните градове по земното кълбо в още по-примамливи дестинации за посещение. През този месец, благодарение на богатата украса, създаваща магическа атмосфера, приказките сякаш оживяват, но най-вълшебните места безспорно са коледните базари. Разхождащ се сред тях, човек може да се почувства като участник в някоя холивудска продукция, посветена на предстоящите празници.

Вижте снимки >>

Точно преди ден Преслава се озова в града, приютил предшественика на всички коледни базари - "Виенският коледен сън", който е проведен за първи път през 1294 г., като в наши дни обхваща централния площад пред величествената сграда на кметството "Ратхаус". Но той бе втората спирка, която певицата посети.

Изпълнителката на "Да гори в любов" реши първо да отиде до "Музеят на музеите" за културно-историческо съхранение и се озова в Природоисторическия музей във Виена, който е сред най-големите в Австрия, но и един от най-важните на Земята. Учреждението е открито през 1889 г., като в него са изложени 20 млн. експоната, а най-ранните колекции са на повече от 250 г. Едно от най-ценните притежания, което може да се види вътре, е Вилендорфската Венера - 11-сантиметровата статуетка, която е на 25 хил. години.

Сама по себе си сградата е повече от забележителна и представлява своеобразно произведение на изкуството. В центъра ѝ е разположен купол с височина почти 60 м, представящ древногръцкия бог Хелиос, а по перилата на стълбите и колоните са поставени статуи на прочути учени. Богатият интериор се допълва от над 100 маслени картини на именити художници и прекрасни стенописи.

Някои от експозициите впечатлиха толкова брюнетката, че тя реши да ги сподели със своите последователи в официалната си Интаграм страница под формата на истории. Едва след това тя се отправи към базара, където се потопи в празничния дух, заедно с безброй други посетители.

Заради ниските температури, които са обхванали австрийската столица, Преслава се разхожда по улиците с дебело шушляково яке, шапка и ръкавици.

Някои от почитателите ѝ, които живеят в града, се зарадваха, че тя вероятно се намира там заради предстоящ ангажимент и ще имат възможността да я чуят да пее на живо, но тя им отговори, че визитата ѝ не е с такава цел.

"Кое е най-красивото място според вас във Виена, което трябва да посетя?", попита хубавицата в сайта за фотосподеляне, като последваха множество отговори.

Една от почитателките ѝ дори ѝ предложи да отскочи до Залцбург, за да я разведе лично из прекрасния град.