Супермоделът Наоми Кембъл е останала разочарована, след като е почувствала, че била претърсена от служител на летището в София, защото е чернокожа, пише "Дейли мейл". От столичния аеропорт назничаха проверка по случая.

Случката е от 19 май, когато 52-годишната лондончанка пристига у нас за тридневни снимки на реклама. Тя е спряна от митничарите, които подложили нея и багажът ѝ на претърсване.

По-късно Наоми е видяна да излиза от летището с нахлупена бейзболна шапка и стискаща чанта, преди да бъде откарана до луксозен хотел в града.

"Наоми беше много разстроена. Целият инцидент ѝ се отрази ужасно. Тя пътуваше за снимките на вълнуваща фотосесия, която очакваше с нетърпение, но това малко помрачи времето ѝ, прекарано в София", казва приятелка на супермодела.

От летище София съобщиха, че днес са започнали пълна проверка по случая и написаха във Facebook, че искрено съжаляват за негативните преживявания на г-жа Кембъл.

В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура.

От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно.

"В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно", пише още в съобщението от аеропорта.