Принц Хари и Меган Маркъл официално се разделиха с гиганта в областта на аудио стрийминга Spotify, научи "RadarOnline". Херцогът и херцогинята на Съсекс за първи път си партнираха с тях през 2020-а, след като сключиха договор с компанията на стойност 20 млн. долара, а партньорството пренесе противоречивия подкаст на Меган "Архетипи" в платформата. Водена от самата Маркъл седна с известни гости като Серена Уилямс, Тревър Ноа и Минди Калинг, за да обсъдят стереотипите, които са се налагали на жените в историята.

След като херцогът и херцогинята на Съсекс обаче се оттеглиха от гиганта за стрийминг, дългоочакваният втори сезон на "Archetype" няма да се състои.

На този етап и двамата проучват други сделки и възможности, за да продължат да създават съдържание, тъй като не са от хората, които пропускат бизнес възможности.

След подписването на многомилионната сделка, се очакваше и увеличаване на телевизионната и филмовата продукция, както и разширяване на партньорствата с марки и цялостно развитие на имиджа им. Уви, това ще се случи без помощта на Spotify, които така или иначе изпаднаха в трудно положение.

Миналата седмица гигантът съкрати 200 служители, като по-голямата част от тях бяха аудиоинженери. Тъй като приходите на платформата от подкасти са намалели, са се оказали на ръба. Уволненията последваха съкращението на персонала с 6%, което бе направено по-рано тази година. По това време в Spotify работеха над 9800 служители.

Предвид обстоятелствата главният изпълнителен директор Даниел Елк отбеляза през април, че компанията ще бъде "много внимателна" по отношение на подновяването на договорите.