Принц Хари ще се завърне в Обединеното кралство следващия месец, но без Меган.

Очаква се да се появи на ежегодното благотворително събитие "WellChild", на което ходи от 15 години, а след това лети за Германия за шестото издание на състезанието "Инвиктус". Източници съобщават за "Page Six", че той ще пътува сам до родината си, тъй като съпругата му ще гледа двете им деца. Хари, който е дългогодишен патрон на британската благотворителна организация "WellChild", ще присъства на ежегодната церемония по награждаване в Лондон на 7 септември, за да отбележи постиженията на млади хора с тежки заболявания. 

Освен да уважи благотворителното събитие, най-вероятно отива и за друго - годишнината от смъртта на баба му - кралица Елизабет II, макар все още да не е получил официална покана. По-рано този месец източник заяви пред в. "The Sun", че кралското семейство "не ги е потърсило". Напрежението между херцозите и "Фирмата" нарастна, откакто двойката напусна двореца през януари 2020 г.

Очаква се крал Чарлз III и кралица Камила да отбележат годишнината от смъртта на кралица Елизабет Втора с частно събитие в Балморал.

Въпреки че Маркъл няма да се присъедини към Хари, тя ще лети от Калифорния направо за Германия за церемонията по откриването на игрите "Инвиктус", пише изданието. Според кралският експерт и биограф Анджела Левин, се очаква там да повдигне темата за "смелостта" на ветераните, които ще присъстват на събитието. За Левин избраната от Маркъл тема, е меко казано "иронична", предвид факта, че самата тя "не е такава". Хари - който служи в британската армия в продължение на 10 години - дава старт на събитието през 2014 г. Игрите "Инвиктус" са международно спортно събитие, което се провежда в полза на ранени, пострадали и болни военнослужещи, включително ветерани и такива, които са на активна служба.

Всъщност Netflix направи документален филм за състезанието, наречен "Heart of Invictus". В трейлъра на предстоящия филм Хари разказва за опита си в създаването на ежегодното събитие и за желанието си да обедини ветераните.