Принц Уилям изненада жителите на южен Лондон, сервирайки екологични бургери от камион за храна. Британският престолонаследник се появи заедно с екип на популярен YouTube канал.

За приготвянето на бургерите са използвани решения за намаляване на екологичните щети за планетата.

Принцът раздаде "Eartshot Burgers", за да привлече вниманието към постиженията на петимата души, които миналата година получиха годишната награда Earthshot за техния принос към екологията.

Той си сътрудничи със създателите на YouTube канала "Sorted Food" с над 2,7 милиона абонати, известен със своите ревюта на кухненски приспособления и споделени рецепти, за да повиши профила и работата на трима предишни победители в Earthshot.

Уилям е показан как сервира хамбургери на шокираните клиенти във видео, качено в YouTube канала на Sorted Food.

В началото на видеото, което стана хит, принц Уилям може да бъде видян как пристига в студиото Sorted Food, за да остави артикулите, направени от някои от победителите в наградата Earthshot за 2022 г.

Докато видеото продължава принц Уилям може да бъде чут да казва "Идвам веднага", а докато сервира бургерите на изненаданите клиенти: "Добро утро на всички - добре сготвени, готови за работа."

"И така, за тези от вас, които не знаят, наградата Earthshot е тук, за да поправи и регенерира планетата", казва той.

"Всичко, което виждате тук, идва от победителите от миналата година. Така че кутията, в която ще ядете, е изградена от компания, наречена Notpla, и няма пластмаса, те са измислили покритие от водорасли", може да се чуе принцът да казва на клиентите в фургона с бургери.

Освен това той казва: "Съставките вътре в бургера се отглеждат от оранжерия в Индия от компания, наречена Kheyti, и не на последно място начинът, по който ги готвим, е на нещо, наречено Mukuru clean stoves, и което е проектирано от дама в Кения, която излезе с концепцията за намаляване на замърсяването на въздуха."

"На мозъка ми отне три секунди, за да се буферира", каза един от шокираните лондончани  след появата на принц Уилям зад щанда. "Сънувам ли? Спах ли достатъчно?"

"Бях без думи", казва друг.

"Присъединяването на принц Уилям в нашето студио и в камиона с храна беше истински момент "щипни ме", казва Джейми Спафорд, съосновател на Sorted Food - известен с популяризирането екологично чисти хранителни решения

"Като го чух да обяснява колко страстен е да помага на планетата и това, което Earthshot Prize прави, беше невероятно вдъхновяващо и вече ни даде много идеи за бъдещи проекти, върху които да работим с нашата общност", споделя още Спафорд.