Принц Уилям се е дистанцирал от баща си след не толкова "тайната" вражда, предизвикана от леденото отношение на Камила към Кейт, пише "RadarOnline".

По думи на приближен до кралското семейство Чарлз и по-големият му син, се държали единно само при публични изяви, иначе Уилям е "скъсал връзка" с баща си.

"Уилям криеше чувствата, които изпитва към злата си мащеха в продължение на години, но чашата преля, когато научи, че тя злослови по адрес на съпругата и семейството му", твърди високопоставеният придворен пред изданието. "Това е кралска битка между реалната сила, която стои зад трона - Камила и следващият крал", казва още той и заяви, че презрението на Уилям към втората съпруга на баща му, се е зародило отдавна и само се е разпалило още повече след трагичната смърт на принцеса Даяна.

Източникът разкри също, че принцът никога не е искал Чарлз да се ожени за Камила и все още я обвинява, че е изиграла роля в изхвърлянето на брат му Хари от семейството. В същото време Чарлз "се подчинявал на капризите на съпругата си и се опитвал да избегне намеса".

Снимка: Getty Images

Придворният сподели и че Камила е заклеймила принцеса Кейт като "простачка", което е разстроило Уилям много преди да стигне до решението си да изгони кралят и кралицата от заветния дом в Уелс.

Принцът на този етап се справя добре като нов собственик на имението, съобщава "National Enquirer". "Ако Чарлз и Камила искат да прекарват времето си там, ще трябва да се изръсят за наема", пък споделя анонимният придворен пред "RadarOnline". "Той е уморен от злобните коментари на Камила срещу Кейт и иска да сложи край на лъжите, предателствата и отровните заговори в двореца", казва още.

Междувременно се появиха съобщения, според които Уилям и Кейт изпаднали в "лудост", след като разбрали, че именно Камила стои зад това кралят евентуално да забрани на принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи да посещават публични събития заради поведението си.

Снимка: Getty Images

"Уилям е тръгнал да си отмъщава, а отдаването под наем на дома на Чарлз в Уелс е само началото", заключи приближеният.