Заради свалените близо 25 килограма приятелите на Морган Фрийман се опасяват, че актьорът е в "кризисна ситуация", пише "RadarOnline".

Носителят на "Оскар", който и без това е с нисък ръст, изглеждаше тревожно отслабнал на събитието "SeaChange", където бе отличен за ангажимента си към опазването на околната среда. "Нашите океани се нуждаят от всеки един от нас", започна така речта си. 

Преди това Морган бе принуден да отмени пътуването си до Обединеното кралство за филма "Специални операции: Лъвицата" едва миналия месец заради инфекция, от която вече е започнал да се възстановява. "Той все още е един от най-трудолюбивите мъже в Холивуд", казва негов приятел. "Но горкият човек изпитва невероятни болки. Боли го да ходи, да става и дори само да движи ръцете си. През голяма част от времето е в агония".

Снимки на Морган Фрийман >>>

Припомняме, че автомобилна катастрофа, станала през 2008 г. причини на актьора болки в рамото и проблеми с кръвообращението, заради които той почти изцяло изгуби функциите си на лявата ръка. Оттогава е диагностициран с хроничното заболяване фибромиалгия.

Що се отнася до драстичните свалени килограми - приятел на Фрийман споделя: "Когато страдаш от такава болка, апетитът ти обикновено изчезва".

"Стареенето е свързано със загуба на мускулна маса, а когато не можете да спортувате поради проблеми с болката, мускулите допълнително намаляват", обяснява лекар пред "RadarOnline" за състоянието на Морган. "За съжаление, изглежда, че това се случва с него", заключи медицинското лице.