Харизматичната актриса Рая Пеева, която напоследък се изявява на малкия екран като ко-водещ в "Преди обед", изненада Краси Аврамов с торта за днешния му рожден ден. По случай хубавия повод, звездата от "Скъпи наследници" гостува в луксозния дом на певеца, познат на широката аудитория с прозвището Човека глас, за да разбере как той смята да отбележи личния си празник.

Изпълнителят на "Теб те няма" сподели, че първоначално е възнамерявал да организира тържество заедно със своите близки и приятели, както и съседите си, с които поддържа топли отношения, но заради развитието на Covid-19 ситуацията у нас е решил да го отложи. Очевидно покачващата се бройка на новозаразените в България е осуетила плановете на музиканта за голямо и шумно събиране, но не го е отказала от желанието му да изяви кулинарните си умения, които преди няколко години му донесоха заслужена победа в "Черешката на тортата". Той каза, че въпреки всичко смята да си приготви вечеря, посрещайки новата година от своя живот.

Вижте снимки >>

Междувременно очарователната блондинка разряза десерта, поднасяйки на домакина си парче от него. Оказа се обаче, че никой от тях не може да опита сладкарското изделие, тъй като и двамата спазват хранителния режим "фастинг", който не им позволява да консумират друго освен течности до 12 ч. на обед.

Снимка: Dir.bg

Отговаряйки на Рая, попитала го с какво запълва месеците, откакто коронавирус пандемията избухна, Краси разкри, че има съвсем ново хоби, което, макар и артистично, няма нищо общо с музиката. В дните на социална изолация той е започнал да прави ръчно полилеи от изкуствени цветя. Първият е измайсторил за ресторанта, който до неотдавна държеше в град Пловдив, но когато е затворил заведението, преценил, че декоративното осветително тяло ще стои добре в жилището му. Поставяйки го в хола си, той изобщо не е предполагал, че впоследствие помещението ще се превърне в снимачна площадка на популярен български сериал. След появата на полилеят по телевизията, множество хора се свързват с Аврамов, за да изразят възторга си от него, а разбирайки, че той е негово дело - без да се замислят го молят да направи по един и за тях. На шега или не, сега Аврамов сподели, че обмисля да превърне заниманието си в бизнес, тъй като е затрупан от поръчки.

Но това далеч не е единственото, с което се е занимавал през извънредното положение у нас, обявено през месец март т.г. Възползвайки се от периода, лишен от каквито и да било културни изяви, той е записал аудио вариант на автобиографичния си роман "Между два свята: Любов, лъжи и една песен". В продължение на месец той всеки ден е отскачал до студиото, за да чете на глас страниците на книгата, разказваща за последните 15 години от битието му, разпределено между Америка и България. В творбата му е описан и абсурдния случай с ГДБОП, които преди 10 г. нахлуха по погрешка у тях.

Снимка: Dir.bg

А кое е най-важното нещо, на което са го научили последните тежки месеци, засегнали цялото човечество?

"Независимо колко трудно ни беше, смятам, че ни отвори очите да погледнем към себе си, като хора, взаимоотношенията с приятели и колеги", каза той.

Краси Аврамов започва музикалната си кариера през 90-те години и още с появата си на голямата сцената, се превръща в една от най-емблематичните звезди на родината ни. Богатият му диапазон му носи прозвището Човека Глас, а различният стил, в който се изявява, го откроява от останалите изпълнители. Много хора и до днес говорят за грандиозните му концерти в Античния театър на Пловдив и Зала 1 на НДК, които се превръщат в негова визитка.

Снимка: Dir.bg

Достигнал върха на славата, той напуска България и се установява в САЩ. Там прекарва повече от десетилетие, като постепенно проправя път на бляновете си. Благодарение на таланта и упорития си труд успява да сбъдне американската мечта и един ден цял Лос Анджелис осъмва с неговия образ. Освен това Аврамов е единственият българин, изнесъл самостоятелен концерт в дома на наградите "Оскар" - Kodak Theatre (ред.бел.: днешният Dolby Theatre) и е носител на отличието "Суперзвезда на годината", присъдено му от Музикалните награди на Ел Ей.

В родината се връща за кратко, но предвидената ваканция се развива по различен начин от планираното. След множество ситуации, той попада в известен песенен конкурс, а с помощта на спекулациите, се озовава в епицентъра на най-големия музикален скандал в България.