Ан Хейш ще почива заедно с някои от най-големите имена в шоубизнеса на "Холивудското гробище" в Лос Анджелис. Тялото на звездата беше кремирано на 18 август, а останките ѝ ще бъдат погребани на известното място, според смъртния акт, получен от "E! News".

Джуди Гарланд, Мел Бланк, Мики Руни, Марион Дейвис и Сесил Б. Демил са само част от големите имена, които също са погребани там.

По-рано този месец 53-годишната актриса блъсна своя Mini Cooper в къща в Лос Анджелис, която след това избухна в пламъци.

Нейният представител заяви пред "Page Six", че тя е получила тежка аноксична мозъчна травма, която е изисквала да бъде на поддържащи живота ѝ апарати, и тежки изгаряния, които са наложили хирургическа намеса. Актрисата е изпаднала в кома и не е дошла в съзнание.

Съобщава се, че разследващите са успели да установят, че по време на катастрофата тя е била под въздействието на кокаин.

Седмица по-късно, на 12 август, звездата е обявена за клинично мъртва, но остава на животоподдържащи апарати, за да може за органи да бъдат намерени реципиенти.

Колаж: Getty Images/ скрийншот YouTube/ Fox News

Същия ден представителят на Хейш публикува изявление за нейната кончина.

"Днес загубихме една ярка светлина, добра и най-радостна душа, любяща майка и верен приятел", гласеше изявлението.

"Ан ще ни липсва много, но тя продължава да живее чрез прекрасните си синове, емблематичното си творчество и страстното си застъпничество. Смелостта ѝ, че винаги отстояваше своята истина, разпространявайки посланието си за любов и приемане, ще продължи да оказва трайно въздействие."

Според съдебния лекар на окръг Лос Анджелис актрисата, която през 90-те години на миналия век се прочу с Елън ДеДженерис, е починала от вдишване на дим. Като фактор, допринесъл за смъртта ѝ, е посочено и счупване на гръдната кост.

Снимка: Getty Images