17 дни след смъртта на 54-годишния Матю Пери, най-добрият му приятел и екранен съквартирант в "Приятели" - Мат Лебланк, намери сили да се сбогува лично. 

56-годишният актьор, изиграл харизматичния Джоуи Трибиани, публикува няколко снимки на Пери и написа:

"Матю, с натежало сърце ти казвам довиждане. Времето, което прекарахме заедно, честно казано е сред любимите моменти в моя живот. Беше чест да споделя сцената с теб и да те наричам свой приятел...Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб и никога няма да те забравя. Никога. Разпери крилата си и лети, братко, най-накрая си свободен. Много любов...

И предполагам, че ще задържиш 20-те долара, които ми дължиш" 

Лебланк сподели и техни общи снимки от снимачната площадка на "Приятели".

 

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Matt LeBlanc (@mleblanc)

Матю Пери, който играеше Чандлър Бинг в "Приятели" от 1994 до 2004 г., беше намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис на 28 октомври - новина, потопила в скръб феновете и колегите му.

Петимата актьори, участвали заедно с него в сериала - Дженифър Анистън, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк, Кортни Кокс и Лиса Кудроу, запазиха мълчание няколко дни, след което отдадоха почит със съвместно изявление, в което заявиха, че са "напълно опустошени от загубата".

Те присъстваха и на погребението на своя приятел на 3 ноември в Лос Анджелис, като Анистън, Шуимър, Кокс и Кудроу пристигнаха заедно на гробището "Форест Лоун" в Холивуд, което е на по-малко от километър от студиото на "Уорнър брадърс", в което прекараха години, снимайки "Приятели".