Режисьорът Баз Лурман, чийто филм "Елвис" беше представен на кинофестивала в Кан, окачестви реакцията на семейството на Пресли като най-страхотния отзив в живота си.

Продукцията описва над 20 години от живота на Краля на рокендрола, поставяйки във фокуса отношенията между Краля на рокендрола, изигран от Остин Бътлър, и неговия енигматичен мениджър полковник Том Паркър (в ролята Том Ханкс).

"Членовете на семейството смятат, че биографичният филм отразява "човечността на мъжа", сподели Лурман.

Режисьорът не пропусна да спомене и реакцията на Присила Пресли, бившата съпруга на легендарния изпълнител: "Тя каза "Ако съпругът ми беше тук днес, щеше да го погледне в очите и да каже "По дяволите, ти си аз".

Баз с Присила Пресли

Снимка: Getty Images

Остин Бътлър, който се превъплъщава в образа на певеца, казва, че през последните две години животът му е бил "на пауза" за всичко останало. Актьорът обяснява, че е паднал в заешката дупка на вманиачаването, захващайки се с проекта с нереалистични очаквания. Той е смятал, че ако се потруди здраво, лицето му ще заприлича на това на Краля, предава БТА. Бътлър оприличава този подход с посещението на музей на восъчните фигури. Актьорът в крайна сметка е осъзнал, че важното всъщност е душата да излезе наяве.

Внучката на Елвис Пресли, Райли Киоу, която представи режисьорския си дебют "Бойно пони" в Кан, заяви на свой ред, че според нея Баз Лурман е свършил "невероятна работа", разказвайки тяхната семейна история.

Баз с Остин Бътлър, който се превъплъщава в Краля на рокендрола

Снимка: Getty Images