Канадският кинодееец Пол Хагис отхвърли обвинението за сексуално насилие пред съда в гр. Бриндизи в Италия.

"Не съм виновен и съм сигурен, че това ще бъде установено", каза 69-годишният режисьор в интервю пред в. "la Repubblica". Той добави, че е направил няколко грешки. Първата е била да допусне да го посети някой, когото едва познава. А втората - когато се случило нещо "особено неприятно" и решил да "сложи край на това положение".

"Не мога да разбера какво е довело до тези фалшиви обвинения срещу мен", добавя той.

Хагис беше арестуван в Остуни близо до Бриндизи на 19 юни по подозрение, че три дни е насилвал сексуално 20-годишна британка в хотелска стая. Той беше задържан под домашен арест, докато не беше освободен от съда в Бриндизи след представяне на доказателства.

Прокуратурата е подала жалба срещу решението, като се е позовала на опасността Хагис да повтори престъплението.

Снимка: АР/БТА

През 2018 г. той беше обвинен в сексуално посегателство в Съединените щати, но отхвърли обвинението, припомня БТА. Делото все още се разглежда от съда.

"Нямам никакви проблеми с жените", заявява Хагис пред в. "la Repubblica". Той добавя, че е имал отношения с десетки жени и никоя от тях не е повдигала обвинения срещу него.

"Репутацията на един човек се гради цял живот, но може да бъде унищожена за една минута, дори от напълно неоснователни обвинения като това", казва той.

Хагис уверява, че са му били необходими пет години, за да възстанови репутацията си след обвиненията в САЩ, и че сега е загубил два договора като сценарист в Италия заради ареста.

Снимка: АР/БТА