Нова версия на любимия на милиони филм "Доктор Дулитъл" излиза по кината на 17 януари тази година, пише БТА, цитирайки "Форум филм". В главната роля този път ще видим чаровния Робърт Дауни Джуниър, а филмът ще носи опростеното заглавие "Дулитъл". 

Разбира се, че отново ще се радваме на най-добрите приятели на симпатичния и странен доктор - неговите животни, както и на няколко нови персонажи в историята. Към пътешествието се присъединява младият и самоназначил се за чирак на Дулитъл - Хари Колет, детето актьор, което познаваме от историческата екшън драма "Дюнкерк" от 2017 г. 

Този път в историята е замесена и млада кралица - в ролята Джеси Бъкли, на която служи симпатичният лекар. Когато тя се разболява тежко, на Дулитъл му се налага да предприеме опасно пътуване към митичен остров в търсене на вълшебно лекарство.

Режисьор на лентата е носителят на "Оскар" за сценария на "Трафик" - Стивън Гейгън. В нея ще видим още големи звезди на киното като Антонио Бандерас и Майкъл Шийн.

Миналият месец, по повод наближаващата премиера на филма, Робърт Дауни Джуниър направи лично обръщение към българските си фенове.