Робин Райт заяви, че целият актьорски състав на сериала "Къща от карти" бил изненадан и натъжен от изгонването на Кевин Спейси от култовото телевизионно шоу след обвиненията в сексуални посегателства срещу известния актьор, съобщи Асошиейтед прес.

Вижте снимки на Робин и Кевин >>

В интервю за предаването "Днес" на телевизия Ен Би Си актрисата отбеляза, че имала единствено професионални взаимоотношения със Спейси, който изпадна в немилост, след като бе обвинен в сексуални посегателства в Лондон и САЩ. "Имахме колегиални взаимоотношения, не се виждахме извън съвместната ни работа на снимачната площадка - каза Райт. - Не познавах човека Спейси, а единствено невероятните му актьорски способности. Бяхме много изненадани и в края на краищата натъжени, след като научихме, че е изгонен от сериала."

През октомври м.г. актьорът Антъни Рап обвини Спейси в сексуални посегателства преди около 30 години. Тогава Антъни бил 14-годишен, а Кевин - 26-годишен. Спейси поднесе искрените си извинения в Туитър заради онова, което окачестви като пиянско поведение. Той бе изгонен от сериала на Нетфликс, след като няколко служители го обвиниха в непристойно поведение.