Казват, че колкото повече помагаш на другите хора, толкова повече ти се иска да продължиш да помагаш, да правиш все повече добрини. А когато човек си припомни за добрите дела, които е извършил, благодарността, която е получил за тях, му дава още по-голям стимул за живот, изпълнен с благородство.

Въпреки огромната си заетост, множеството си ангажименти и понякога наистина интензивния начин на живот, някои от световните знаменитости не пропускат да помислят и за другите. Обикновено го правят участвайки в благотворителни каузи и дарявайки огромни суми за борба с различни бедствия по света.

Следващите няколко истории обаче са много по-лични. Тези известни личности не само са прехвърлили пари от своята сметка на някой, който се нуждае, те са били лично ангажирани да помогнат на свой близък или не чак толкова близък човек, който е бил в беда.

Вижте ги!

Робин Уилямс

Вече покойният актьор бе известен с вечната си усмивка и способността си да развеселява хората. Всъщност точно затова го канеха в много филмови продукции и на много събития. Веднъж обаче Робин получава необичайна покана от... Ози Озбърн.

Съпругата на Ози - Шарън, страдаше от рак на дебелото черво. В един момент Шарън решава, че не може да се бори повече и е готова да се предаде. Точно тогава Ози Озбърн се обръща към Робин Уилямс и го кани в дома си, за да развесели съпругата му.

След един ден, прекаран в шеги и смях с невероятния актьор, Шарън решава, че ще продължи битката си с рака и в крайна сметка излиза като победител от нея. За съжаление самият Робин Уилямс страда от тежко мозъчно заболяване през последните години от живота си и се самоубива през август 2014 г. Според съпругата му Сюзън Шнайдер Робин е помагал на много хора през живота си, но за съжаление никой не е успял да помогне на него в борбата с коварното заболяване и депресията, предизвикана от състоянието му.

Embed from Getty Images

Робин Уилямс и Шарън Озбърн

Дани Де Вито и Риа Пърлман

Това е една много стара, но много трогателна история. По време на снимките на филма "Матилда", майката на момиченцето Мара Уилсън, което игра ролята на Матилда - Сузи Уилсън е диагностицирана с рак. Дани Де Вито и Риа Пърлман помагат на малката Мара да премине през този тежък период от живота ѝ. Те стават като второ семейство за момиченцето. Водят я на кино и театър, вземат я на гости в домовете си. Мара е много нещастна, защото чувства, че майка ѝ няма да бъде жива, докато излезе "Матилда" и няма да може да я види в него.

Дани Де Вито обаче прави всичко възможно и успява да покаже филма на Сузи Уилсън в болницата преди смъртта ѝ, а самият филм впоследствие е посветен на майката на Мара Уилсън.

Дани Де Вито, Риа Пърлман и Мара Уилсън във филма "Матилда"

Снимка: Getty Images

System Of A Down

Известната банда произлиза от Армения. След 15-годишна пауза, момчетата от групата издадоха две нови песни през 2020, с цел приходите от тях да отидат за Армения. Те успяха да съберат над 600 000 долара, които дариха на страната. А фронтемнът на System Of A Down Серж Танкян дари и собствени средства и участва в онлайн концерт за събирането на още пари за страната.

Джейми Фокс

Преди Ед Шийрън да стане известен и един от най-печелившите музиканти в света, той заминава за Лос Анджелис, където никой не го познава. По това време актьорът и музикален изпълнител Джейми Фокс води радиошоу, в което помага и на различни музиканти. Ед му дава свои записи, за да ги чуе. Фокс не само му урежда участие в клуб, но го приютява в дома си за 6 седмици. Престоят включва подслон, храна и съдействие за музикалните изяви на Шийрън.

Embed from Getty Images

Джейми Фокс и Ед Шийрън

Ед Шийрън

Самият Ед също е с огромно сърце. Той участва в множество благотворителни каузи, дарява дрехи, събира средства за нуждаещите се и има няколко благотворителни организации. Изкарва курс за музикален учител и с това знание успява да учи деца с различни увреждания да се докоснат до магията на музиката.

Майкъл Джордан

Известният баскетболист от NBA е участвал в отварянето на две болници през последните няколко години. В тях могат да получат болнична грижа хора, които нямат нужната медицинска застраховка, за да отидат в друга болница или нямат финансовата възможност да платят лечението си. Първата болница вече е помогнала на повече от 3500 пациенти, а втората започна работа от съвсем скоро. За тези инициативи Джордан е дарил около 7 милиона долара. И възнамерява да продължава с тази дейност.

Майкъл Джордан

Снимка: Getty Images

Дуейн Джонсън - Скалата

Когато е тийнейджър Дуейн Джонсън изпада в ситуация, при която няма къде да живее. Тогава той се запознава с един човек на име Бруно, който много помага на младежа. Приютява го и дори му помага да си купи първата кола с последните си пари. Преди известно време Скалата, който също е познат с огромното си сърце и благотворителните си каузи, решава да се отблагодари на Бруно, купувайки му съвсем нов автомобил в знак на признателност за всичко, което този човек е направил за него.

Сред другите звезди с огромни сърца, които с охота се включват в различни благотворителни каузи и не пестят усилия да помагат на нуждаещите са Даниел Радклиф, Дженифър Анистън, Шер, Леонардо ди Каприо, Ариана Гранде, Анджелина Джоли, Мадона и други.

Адам Сандлър пък е известен, че нееднократно е подарявал огромни подаръци на приятелите си. След успеха на филма му "Пораснали хлапета", Сандлър подарява по едно чисто ново Мазерати на всичките си приятели от комедията. Най-трогнат от подаръка за 200 000 долара бил актьорът Крис Рок, който се пошегувал с думите:

"Сега вече се чувствам като държанка на Адам Сандлър!"

Крис Рок и Адам Сандлър

Снимка: Getty Images