Родителите на Ейми Уайнхаус - Мич и Джанис, публикуваха откъси от личните ѝ дневници от времето, когато е била тийнейджърка.

Размислите, върху които е разсъждавала Ейми хвърлят поглед върху тогавашните й чувства. В дневниците присъства и въпросът дали "любовта ще се изпречи на пътя ѝ".

За съжаление през лятото на 2011 г. светът губи Ейми, заради алкохолно отравяне. Животът ѝ бе съпътстван от злоупотреба с наркотици и дълга битка с булимията. Въпреки че е възхвалявана като глас на едно поколение, записките й доказват, че тя е осъзнавала, че се отличава от тълпата.

В откъси, публикувани от "The Telegraph" тийнейджърката тогава пише: "Доволна съм, че съм различна. Не искам да бъда като всички останали. Харесва ми, че имам свой собствен индивидуален стил. Обичам да съм шумна и да се заяждам с хората. Такава съм."

Освен, че е осъзнавала това, тя се е замисляла и дали ще намери любовта. "Понякога си мисля: Дали има някой, който да е толкова луд като мен? Хубаво момче с тъмна коса, което носи очила, да чете? Пиърсинг по желание, шотландски или ирландски акцент за предпочитане! И защо всички приятели на брат ми отговарят на това описание, твърде млада съм, за да направя нещо по въпроса? Дали любовта някога ще ми се изпречи на пътя, или съм обречена да излизам с красиви момчета без мозък."

Ейми пише и за това как се бори със самата себе си. "Мразя своя характер. Понякога той ме изяжда толкова много, че стигам до физическа саморазправа с тези, които обичам. Колкото и да се извинявам, те никога не могат да го забравят."

Родителите на Ейми заявиха, че са прегледали всичките ѝ творби след смъртта ѝ и "не са открили страдание в някое от произведенията ѝ", но признаха, че "не могат да кажат, че наистина я разбират".

Дъщеря им се омъжва за Блейк Фийлдър-Чивил, с когото се запознава в кръчма през 2005 г., а през 2007 г. сключват брак в Маями.

Снимки на Ейми и Блейк >>>

Добре документирано е, че двамата са били силно замесени в злоупотреба с наркотици и алкохол, което е и причина за техния развод. Шест месеца след това Блейк е вкаран в затвора за нападение над собственик на бар, което води до известния трибют на Ейми на наградите "Грами": "Моят Блейк, в затвора". През лятото на 2008 г. е осъден за нанасяне на тежка телесна повреда. Докато е в затвора, му се съобщава за тъжната вест, че Ейми е починала.