Семейството на актьора и комик Боб Сагет, който почина през януари, се опитва да блокира оповестяването на подробности от разследването на смъртта му.

Роднините искат доказателствата да останат поверителни, заявявайки, че това би навредило на начина, по който хората го помнят. Причината за смъртта му беше определена като случаен удар в главата, вероятно поради "падане", без доказателства за употреба на наркотици, пише "Sky news".

В последния си пост в Инстаграм, Боб споделя колко е радостен от доброто шоу в Понте Ведра, преди да се прибере в хотела си. 

Близките му са подали документи с молба за постоянна забрана върху информацията около смъртта му към медиите. Те искат всичко да бъде само тяхно достояние.

Съпругата на Сагет, Кели Ризо, и дъщерите му заведоха делото срещу шерифството на окръг Ориндж и съдебния лекар, защото са правили записи по времена на работата им, което всъщност е нормално.

"В процеса на тези разследвания обвиняемите направиха записи, които включват снимки, видеозаписи, аудиозаписи, законово защитена информация за аутопсия и всякаква друга защитена от закона информация. Към тези неща се домогват от медиите и ние не искаме да стават обществено достояние", се казва в документите.

В жалбата се добавя, че е необходимо да се защитят "законните интереси на поверителността на семейството".