Казват, че в живота на всяка жена има само 2 специални рокли, предназначени за 2 изключително важни събития - абитуриентския бал, с който завинаги се прощава с ученическите години, и сватбения ден, в който официално се врича във вечна любов на своя партньор. Всеки един от тези тоалети е израз не само на личността на своята притежателка, но и на множеството различни блянове и копнежи, изпълнили определени отсечки от житейския ѝ път, които с времето малко по малко са оформяли кройката на конкретната дреха.

Вижте снимки на Кейти >>

Интересно е как тези зашити едно за друго парчета плат могат да се окажат пазители на спомени, връщайки човек на конкретно място в определено време, в мига, в който ги облече отново. Може би това е и причината Кейти Холмс все още да пази своята абитуриентска рокля от 1997 г.

В златистия дантелен тоалет, който купува за събитието от магазин в търговски център, тя се почувствала толкова добре, че решава да го съхрани... и така вече 23 години.

"Обичам я! Спомням си, че я взех от магазина на "Caché" в близкия мол. Стилът ѝ е гръндж, защото по онова време това бе актуално. Дали бях достатъчно готина, за да я съчетая с обувки "Doc Martines"? Не, не бях. Исках ли да бъда? Да, определено. В интерес на истината в момента държа роклята в склад", сподели актрисата в свое скорошно интервю за сп. "InStyle".

Бившата съпруга на Том Круз е известна със своята страст към модата. По принцип тя не пропуска нито едно събитие, свързано с фешън индустрията, на чийто червен килим може да покаже последните попълнения на гардероба си. Оказва се, че тази ѝ слабост води началото си много преди да се превърне в звезда - в тийнейджърските ѝ години.

"Мисля, че с една от фазите, през които минах в този период, напълно подлудих майка ми. Тогава се преобличах поне по 10 пъти на ден", разказва с усмивка брюнетката.

За любима своя визия тя определя тази, на която се е спряла за наградите на Американската австралийска асоциация за изкуства, състоели се през януари тази година в Ню Йорк. За мероприятието тя бе избрала дълга, прилепнала по тялото бяла рокля с паднало рамо и дълги ръкави в духа на 90-те години, която обаче не се хареса особено на критиката. И макар експертите да заклеймиха облеклото ѝ за крайно неподходящо, ужасени от комбинацията - черен чорапогащник със сандали на висок ток, Холмс признава, че се е чувствала наистина добре, без да се оставя коментарите по темата да ѝ повлияят по какъвто и да било начин.

Снимка: Скрийншот Daily Mail / Fernando Ramales / BACKGRID

Звездата от "Кръгът на Доусън" признава, че благодарение на забързаното си по принцип ежедневие, както и ангажиментите ѝ като майка, не винаги ѝ позволяват да отдели достатъчно време, за да подбере внимателно дрехите си, затова просто носи онова, което ѝ допада на пръв поглед.

Въпреки това, тя не крие, че се е вдъхновила от стила на Дженифър Лопес, след като е гледала представянето на певицата в полувремето на "Super Bowl".

"Няма да лъжа, костюмите на Джей Ло по време на шоуто бяха наистина невероятни. Заради нея бих искала да нося повече "Valentino", заявява Холмс.