За феновете на рок музиката името Рони Ромеро е добре познато и вече любимо.

Чилийският музикант става известен като солист на рок групите Rainbow, Lords of black, The ferrymen и други. През 2019 година, когато е в пика на своята кариера, се присъединява към българската супергрупа на д-р Милен Врабевски Intelligent Music Project - единствената по рода си българска рок група с изключително изявено международно участие.

В интервю за Нова ТВ Ромеро разказва, че още от малък е изнасял концерти с Rainbow, но само в дома си и за него е истинско чудо, когато години по-късно получава покана от самия Ричи Блекмор да се присъедини към Rainbow. Ето тогава концертите му с групата стават съвсем реални и той се оказва вокалист на любимата си банда през 2015 г.

"Като голям фен на Ричи Блекмор, не можех да повярвам какво се случва. Бях в облаците, може би, 2 седмици, опитвайки се да осъзная къде съм, защото твоят идол те кани да свирите и пеете заедно. Беше ми много странно, в началото си помислих, че е някаква шега и че е фалшив акаунтът. Но когато си стиснахме ръцете, просто разбрах, че нещата са сериозни!", разказва Ромеро.

Присъединява се към Intelligent Music Project по покана на д-р Милен Врабевски и сътрудничеството им се оказва толкова добро, че продължават да работят заедно.

От миналата седмица вече е факт и шестият студиен албум на Intelligent Music Project "The Creation". Той съдържа 12 песни и в него участват, освен Рони Ромеро, също Джон Пейн (ex-Asia) и Карл Сентанс (Nazareth). Това е и третият албум поред, в който се изявява вокалистът на британската прогресив рок група River Hounds Ричард Грисман. И докато тези четирима невероятни изпълнители са добре познати на феновете на Intelligent Music Project, една огромна изненада дебне в "The Creation". Барабаните в албума са записани от двама легендарни баранисти - Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath) и Тод Сукерман (Styx). 

И тази година Intelligent Music Project ще зарадват българските рок фенове с лятно турне в подкрепа на новия албум. Освен титулярния вокалист на супергрупата Рони Ромеро, в него ще вземат участие и легендарният барабанист на Rainbow и Black Sabbath Боби Рондинели и дългогодишният вокалист на Asia Джон Пейн.

Боби Рондинели

Снимка: Intelligent Music Project

Купи билет

Българската част от "The Creation Tour 2021" ще се проведе в края на месец май в Пловдив, Варна, Бургас и София.

Бисер Иванов и Рони Ромеро като част от Intelligent Music Project

Снимка: Intelligent Music Project