Руши Видинлиев ще пее в летния театър на Бургас. Събитието е на 4 август, а специален гост е Мила Роберт, дъщерята на Ваня Щерева, съобщават организаторите.

Поп звездата подготвя програма с най-доброто и най-новото от своята кариера. Ще звучат "Всичко се връща", "Ритъмът на моето сърце" (Il Ritmo Del Mio Cuore), "Хотел две звезди" в нови, танцувални аранжименти, редом с най-новите песни "Мексико" и "Черна котка". "Мексико" е първият сингъл от албума "Вакуум", проект на Евгени Енчев-Гета (бийтмейкърът на So Called Crew), в който като гост вокали участват различни имена от българската сцена, пише БТА.

На сцената до Руши ще бъдат Васил Вутев - барабани, Иво Чалъков - китари, Денис Попстоев - синтезатор и програминг, и Катя Кръстева - беквокали.

Специалният гост Мила Роберт в деня на събитието издава нов кратък албум "Gap Summer", който е на английски език и самата тя е продуцирала голяма част от аранжиментите в него. Проектът ще се дистрибутира и извън България от музикалния лейбъл Stereofox, а Мила ще го изпълни премиерно на концерта в Бургас.

Рушен Видинлиев, познат като Руши, дебютира на музикалната сцена през 2001 г. с "Всичко се връща" и в следващите няколко години издава четири албума, с които печели много награди за поп музика.

С театрална и кино диплома от Бристълския университет, работи активно и като актьор, и като режисьор. Завършва и магистърска програма за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами, видеоклипове за други артисти. За главна роля в "Цветът на хамелеона" получава наградата за най-добър актьор от Българската филмова академия. Участва с главна роля и в "Снимка с Юки" на режисьора Лъчезар Аврамов. През 2020 излиза и още едно кино заглавие с глaвна роля на Руши - "18 процента сиво" на режисьора Виктор Чучков, по едноименния роман на Захари Карабашлиев. През 2021 г. Руши е избран и за главна роля в сериала "Мен не ме мислете".

През цялото време не спира да работи и като автор на музикални проекти за други изпълнители. През 2016 г., след близо 8-годишна пауза от музикалната сцена, прави серия от събития. Заради интереса на фенове и медии, решава да издаде и нов авторски материал. През октомври 2019 година в дигиталните платформи излиза и EP-то "Психо", което включва четири нови трака. Дигитален рилийз има и специален Best of с най-големите хитове на Руши.