Върховният съд в Масачузетс отхвърли иска на барабаниста на "Аеросмит" Джоуи Крамър да бъде наредено на групата да му разреши да участва в наградно честване в Лос Анджелис в петък и на церемонията за наградите "Грами" в неделя.

Вижте снимки на Джоуи и "Аеросмит" >>

Като се има предвид, че Крамър не е свирил от 6 месеца, и че времето за репетиции преди предстоящите изпълнения е малко, той не е показал алтернативен начин на действие, с който да защити бизнес интересите на "Аеросмит", реши съдът.

Крамър твърдеше, че бандата, за чието основаване е допринесъл преди 50 години, е нарушила договора му, тъй като настоява за негово участие в прослушвания, след като контузия в глезена го лиши от възможността да участва в някои от поредицата концерти на "Аеросмит" в Лас Вегас миналата година.

69-годишният барабанист изтъкна, че групата искала той да участва в прослушвания, за да докаже, че може да свири на "нужното ниво". Крамър отбеляза, че това искане е обидно, защото досега не е било отправяно към друг член на бандата, предаде БТА. Той припомни, че неотдавна вокалистът Стивън Тайлър, китаристите Джо Пери и Брадли Уитфорд и басистът Том Хамилтън получиха контузии или бяха болни, но от тях не бе искано да участват в прослушвания.

"Не става въпрос за пари - лишен съм от възможността да получа признание заедно с другите членове на групата за цялостния ни принос към музикалната индустрия", каза Крамър.