Ако човек съди за живота на Салма Хайек от нейния профил в Инстаграм, то той неминуемо би предположил, че въпреки пандемията, разразила се преди повече от година, тя прекарва дните си в безкрайни забавления и пътешествия, наслаждавайки се на всеки един момент. Само че това съвсем не така, понеже наскоро тя разкри за тайната си битка с Covid-19, от която едва е оживяла.

54-годишната актриса направи признанието пред уважаваното списание "Variety", чиято последна корица краси с образа си. Пред него тя сподели, че е прекарала по-голямата част от изминалите 12 месеца, възстановявайки се от почти фаталния изход от битката си с коварната болест. Въпреки че се е заразила преди доста време, някъде още в началото на епидемията, едва сега тя реши да говори открито за това, а думите ѝ изненадаха нейните почитатели, които не очакваха любимката им да пази нещо толкова голямо и значимо в тайна от публичното пространство.

Вижте снимки на Салма >>

В разговора с изданието звездата от "Десперадо" разказа, че е прекарала около седем седмици в пълна изолация в една от стаите на лондонското си имение, където живее със съпруга си - френският милиардер Франсоа Пино, и тяхната 13-годишна дъщеря Валентина. Състоянието ѝ толкова се е влошило, че в определен момент тя е била поставена на апарат за кислородна терапия.

"Бях толкова зле, че моят лекар ме умоляваше да отида в болница, но аз категорично му отказах: "Не, благодаря. Предпочитам да умра у дома", спомня си холивудската знаменитост.

Изкусителната брюнетка с гореща кръв обясни още, че макар и до днес да е изпитва постоянна умора, дошла вследствие на боледуването ѝ, през април т.г. тя се е върнала обратно на снимачната площадка, за да участва в последния проект на режисьора Ридли Скот, носещ името "House of Gucci", в който участват още Лейди Гага и Адам Драйвър.

Във филма Хайек ще се превъплъти в ясновидка, осъдена на затвор, след като помага на Патриция Реджани, изиграна от изпълнителката на "Shallow", да организира убийството на бившия си съпруг Маурицио Гучи. Сценарият е базиран върху книга от 1995 г. описваща коспирацията срещу един от внуците на основателя на модната империя и съдебния процес срещу някогашната му половинка.

Неотдавна Патриция Гучи, втора братовчедка на Маурицио, каза, че се е свързала със съпругата на Ридли Скот - Джанина Фачо, за да поиска разяснения за обхвата на лентата, понеже членовете на фамилията бяха притеснени как ще бъде представен рода им, но така и не е получила отговор. Припомняме, че тя дори не одобрява избора на Ал Пачино за ролята на Гучи.

"Не отне много време и бе лесен ангажимент, който ме върна обратно към професията ми. В началото просто провеждах видео разговори по Zoom с екипа, защото бях наистина изморена и не можех да направя повече от това", казва Хайек, описвайки първите си дни, през които се е върнала на работа.