Салма Хайек получи звезда на Алеята на славата в Холивуд, съобщи Холивудската търговска камара.

Звездата ѝ е 2709-ата по ред на прочутия булевард. На церемонията по откриването ѝ присъстваха Клои Чжао - режисьорката на супергеройската продукция "Вечните" с участието на Хайек, актьорът Адам Сандлър, кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети.

Ослепителната брюнетка посвети звездата си на своите почитатели, които са я окуражили да преследва мечтите си, след като навремето ѝ е било казано, че като мексиканка никога няма да намери своето място в Съединените американски щати.

Вижте снимки >>

"Предложиха ми да се върна у дома и да се снимам в сапунени опери. Но аз останах тук. Феновете са с мен вече 37 години. Те ми вдъхваха кураж", сподели 55-годишната знаменитост.

Говорейки на церемонията по откриването на звездата ѝ на Алеята на славата, Адам Сандлър нарече Хайек "една от най-добрите актриси на нашето поколение, невероятен човек, здраво стъпил на земята".

Снимка: Getty Images

Режисьорката Клои Чжао на свой ред я окачестви като "лидерка, майка, изцелителка". "Тя притежава невероятен талант, дълбочина и състрадание. Тя е жена, достатъчно смела, за да тръгне по свой път и да го следва", каза Чжао.

Кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети нарече съпругата на Франсоа-Анри Пино "ангел в града". "Тя е въплъщение на нашите мечти, истории и надежди", каза градоначалникът.

Почитателите на Салма Хайек скоро ще могат да я гледат и във филма "Домът на Gucci" на режисьора Ридли Скот, припомня БТА. Звездният актьорски състав включва още Лейди Гага, Адам Драйвър, Ал Пачино, Джаред Лето, Джеръми Айрънс.

Салма Хайек е позната и с ролите си във филмови продукции като "От здрач до зори", "Този див, див запад", "Фрида", "Бандитки", "Дърти хлапета", "Бодигард на убиеца".

Клои Джао, Салма Хайек и Адам Сандлър

Снимка: Getty Images