Благодарение на появата си като "Page 3" момиче във в. "The Sun" ( бел.ред. - традиция на вестника по онова време, в която се отпечатва топлес снимка на модел върху третата страница на всеки брой) през февруари 1983 г., славата сполетя Саманта Фокс буквално за една нощ. Само за няколко часа всеки мъж в Обединеното кралство вече знаеше името ѝ, а скоро след това - и целият свят.

Така блондинката се превърна в първото момиче в историята на таблоида, подписало ексклузивен договор с него за 12 месеца, осигуряващ ѝ участие в множество фотосесии, заснети специално за изданието. Популярността ѝ нараства и скоро тя се нарежда сред най-често сниманите жени на десетилетието във Великобритания, заедно с Маргарет Тачър и принцеса Даяна.

Вижте Саманта през годините >>

Не след дълго работата ѝ пред обектива отваря пред нея тежките врати на шоубизнеса и спомага за успеха на кариерата ѝ като певица, през която е продала 30 млн. копия от албумите си. Останалото е история.

Наскоро, в интервю за "Тhe Sun", посветено на 50-ия юбилей на рубриката "Page 3", Фокс си припомни времето, през което самата тя е била част от нея.

"Вестникът направи калъфки за възглавници с образа ми. Те можеха да бъдат закупени от всеки читател. Скоро дори организираха специална среща с почитателите ми, през която да дам автограф върху калъфките. Преди събитието да започне, видях, че отвън са се събрали около 10 хиляди момчета в тийнейджърска възраст, които удряха толкова силно по прозорците, че накрая ги счупиха, втурвайки се в помещението. Наложи се бодигардите ми да ме изведат от там с чакащия на покрива хеликоптер", разказва тя.

Саманта сподели, че славата ѝ е била толкова голяма, че е застраховала гърдите си за 1 милион лири - по 500 хил. всяка, по съвет на своя агент.

"Той каза: "Щом Бети Гребъл може да застрахова краката си, ти можеш да застраховаш гърдите си", обясни 54-годишната звезда.

Луди години - така тя описва началото на 80-те, превърнало я в знаменитост. Освен това Фокс разказва, че наред с ангажиментите за "The Sun", е била молена да присъства на откриването на различни големи търговски обекти, както и да раздава автографи в универсални магазини, понякога зад защитно стъкло.

Изкусителката официално приключва с еротичните си изяви през 1986 г., насочвайки се към музикалната сцена.