В София се спускат мъгли, а термометърът отчита минусови температури, но в съседна Гърция градусите са приятни и грее ярко слънце... Поне това показват снимките, които Саня Борисова публикува преди броени часове в своята Инстаграм страница.

Вижте снимки >>

В момента синеоката актриса се намира в столицата на южната ни съседка, макар и за ден, както сама отбелязва. Причината за посещението ѝ не е известна, но очевидно обаче Атина ѝ харесва, защото в публикацията си уточнява, че със сигурност отново ще се върне там поне за седмица, а думите ѝ са придружени от емотикон във формата на сърце.

От изображенията се вижда, че красавицата е посетила Акропола, издигащ се върху скалист хълм над града. От всичко става ясно, че бившата съпруга на режисьора, актьор и модел Ники Илиев е очарована от най-известната запазена древна цитадела в страната, датираща от Микенската епоха, като се счита, че по онова време там е бил разположен царски дворец.

За разходката си брюнетката е избрала блуза с яка тип "поло", дънки с висока талия и обувки на висок ток. От кадър, който тя качи като история в сайта за фотосподеляне, се вижда, че е Саня е в компанията две свои приятелки, с които са се изкачили до величествения шедьовър на "Златния век" на Древна Гърция, издигнат по инициатива на Перикъл, под ръководството на скулптора Фидий.

"Нека портокалова Гърция в южна мелодия да прозвучи, нека ти поднеса нейния релеф - като мене: и нежен, и суров", гласи посланието на една от фотографиите на Борисова, което е цитат от творба на габровския поет Христо Банковски.

В социалната мрежа тя качи и снимка, на която пие кафе, облечена в розова сатенирана пижама, преметната с тънка бяла завивка, и наслаждава на слънчевите лъчи в двора на къща.