Димо Стоянов, обичаният български музикант и фронтемен на група P.I.F. загуби битката с Covid-19 през декември миналата година. Днес в телевизионно интервю в предаването "Тази сутрин" по bTV съпругата му Любомира Пиперова и колегата на Димо - Иван Велков, споделиха какво остана след Димо...

"Бубе, можеш ли да си представиш, че има хора, които не вярват, че го има този вирус?" - този въпрос задал вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов на жена си Любомира при последната им среща в реанимацията на болницата, малко преди той да загуби битката с COVID-19.

Вижте снимки на Димо >>

Тя разказа за последните 5 минути, които успели да прекарат заедно.

"Пуснаха ме да го видя. Аз отидох там с мисия - да му вдигна духа, да го накарам да се почувства малко по-добре, да му вдъхна кураж. И докторите, и това, което знаех е, че се чака още мъничко, за да може имунната му система да се успокои и нещата да тръгнат нагоре", сподели Любомира.

съпругата на Димо Любомира

Стопкадър: bTV

По думите ѝ за Димо било много трудно да говори - бил на кислород с маска.

"Казахме си много пъти, че се обичаме", разказа Люба и допълни, че, след като се прибрала, сама усетила, че кратката среща "излезе като сбогуване": "Следващите дни минаха в молитва".

Половинката на музиканта увери, че медицинските грижи, които били положени за Димо, са били на ниво, но е било невъзможно музикантът да бъде спасен заради голямото количество вирус в организма му.

Любомира все още няма отговор на въпроса как може да продължи напред, но като майка на двете им деца се опитва да им осигури стабилност. Двойката има две дъщери - Ая и Елизабет.

Тя благодари на всички, които са помогнали на семейството след кончината на Димо.

"Бяхме намерили начин да минаваме през по-трудните моменти и винаги да остава обича", откровена беше Любомира.

"Димо, независимо от това, че толкова рано и неочаквано си замина, наистина видях, че е оставил страшно много", каза и китаристът на групата Иван Велков.

Той и колегите му от P.I.F. искат да запазят спомена за един от най-емблематичните български рок вокалисти. Тази сутрин беше телевизионната премиера на клипа на песента "Дуел", който е сниман отдавна, но чак сега е завършен.

В края на месеца ще излезе сборен албум на групата, а Иван обяви, че през май ще можем да чуем последните записи, в които е участвал Димо - преди той да влезе в болницата е бил записан шестият им албум.