След 20 години, прекарани в музикалния бизнес, Мария неочаквано взе решението да сложи край на своята кариера. Преди броени часове изпълнителката на "Каза ли го" се включи на живо в своята лична Инстаграм страница и със сълзи на очи обяви, че се оттегля и повече няма да бъде певица.

"Причината, поради която тази вечер потърсих вашето внимание, е, че от известно време мисля, че аз и сцената си дадохме най-доброто. Аз съм на 38 г. и връзката ми с вас заема по-голямата част от живота ми", обърна се брюнетката към своите почитатели.

Вижте снимки на Мария >>

"В една от най-хубавите си години - и като песни, и като преживявания, взех сложното решение да се разделя като цяло с музикалната сцена. Към този момент усещам нещата по този начин. За тези 20 години успях да ви дам своя максимум. Заедно постигнахме много, заедно, защото вие сте моята мотивация. Ако кажа, че дължа всичко на себе си, ще излъжа. Това не е никак лесно за мен", сподели тя.

Звездата на "Пайнер" категорично заяви, че не се разделя с лоши чувства с компанията, която я продуцира. Напротив, тя определи Мария и Митко Димитрови като свое второ семейство и изказа благодарността си към тях, казвайки, че те са я създали като артист.

"С помощта на много мои приятели и партньори, с които ще работим заедно, ще сложа едно ново начало в живота си, изпълнено с нови предизвикателства", разкри Мария.

Засега тя е планирала три проекта, върху които ще се фокусира. Първият е да направи собствен YouTube канал. Наред с това ще продължи да си сътрудничи с известната марка парфюми, на която в последно време е лице, тъй като според нея съвместната им работа върви добре. Освен ароматите на марката, скоро се очаква тя да представи и нова серия анти-ейдж продукти.

Най-амбициозно обаче е намерението ѝ да напише книга за живота си, понеже е на мнение, че личната ѝ история е изпълнена с достатъчно интересни и вълнуващи преживявания. Мария призна, че не желае да се захваща с това начинание съвсем сама и дори предложи на Кристина Патрашкова двете да реализират идеята ѝ.

Мария Панайотова Кирова, станала популярна у нас само с първото си име, е родена на 13 януари 1982 г. в Стара Загора. Тя е дъщеря на известния борец Панайот Киров. От малка пее и дори учи в музикалното училище на родния си град. В него тя свири на контрабас, но след токов удар, временно парализирал пръстите ѝ, тя оставя музикалния инструмент настрана. Става известна в детското предаване "Като лъвовете" по БНТ, в което изпълнява песента "Детелини" на Лили Иванова, а през 2000 г. (когато тя е на 18 г.) подписва договор с компания "Пайнер".