Мълчанието на Саша Барон Коен беше нарушено, след като редактираните мемоари на Ребел Уилсън бяха публикувани в Обединеното кралство.

Книгата беше публикувана в САЩ по-рано този месец и включва глава, озаглавена "Sacha Baron Cohen And Other A**holes", където Ребел прави твърдения за поведението на актьора по време на снимките на филма Grimsby от 2016 г., което той категорично отрече.

Копията в Обединеното кралство обаче съдържат грубо затъмнени линии, с които е закрит част от текста в главата, поради това, което Ребел нарича "особености" на английския закон.

В отговор на излизането на книгата в Обединеното кралство, правният екип на Барон Коен счете това решение на издателите HarperCollins за реабилитация, след категоричното отричане на комика на твърденията на Уилсън.

"HarperCollins не провери фактите на тази глава в книгата преди публикуването и предприе разумната, но ужасно закъсняла стъпка да изтрие клеветническите твърдения на Ребел Уилсън, след като бяха представени с доказателства, че са неверни", се казва в изявлението, представено в Deadline.

Снимка: Getty Images

"Отпечатването на неистини е против закона в Обединеното кралство и Австралия. Това не е "особеност", както каза г-жа Уилсън, а правен принцип, който съществува от много стотици години", казва още член на правния екип на Коен. "Това е явна победа за Саша Барон Коен и потвърждава онова, което казахме от самото начало - че това е очевидно невярно."

След като обвиненията бяха описани подробно в американската версия на книгата, говорителят на Саша допълни: "Въпреки че оценяваме важността на изказването, тези очевидно неверни твърдения са директно опровергани от обширни подробни доказателства...Включително съвременни документи, филмови кадри и разкази на очевидци от присъстващите преди, по време и след продукцията на Grimsby."

От своя страна звездата от Pitch Perfect заяви, че целта й не е била да "канселира" Саша с написаното в мемоарите, а да преразкаже преживяване, което я е накарало да се почувства "напълно неуважена, което ме накара да се отнасям към себе си с още по-голямо неуважение, като ям по изключително нездравословен начин". В книгата за Обединеното кралство Ребел казва, че "съжалява за деня", когато е срещнала Саша, когото тя описва като свой "идол".

Тя разказва и как се срещнали за първи път на вечеря, организирана от звездата Мат Лукас, а година по-късно той й предложил роля в Grimsby, който беше пуснат в Северна Америка като The Brothers Grimsby.