Състоянието на Сашка Васева значително се е подобрява и тя даже пяла песни от различни жанрове на лекарите. Фолк дивата е изписана от германската болница, където й направиха няколко операции, за да отстранят тумора в мозъка й и където прекара там последните месеци. Дупнишката Мадона е настанена център за рехабилитация, сподели съпругът й Христо Бакърджиев чрез видео връзка от Германия в ефира на "Тази сутрин" по bTV.

"С добри темпове се подобрява здравословното й състояние - това показва огненият й темперамент, който проявява вече. Доколкото успяхме, бяхме заедно на коледните и новогодишни празници - много е строго поради COVID пандемията", каза още той. Допълни, че съпругата му вече пее почти с пълен глас.

"По-скоро пее италиански песни - "O sole mio", "Ave Maria", "Mamma, son tanto felice", каза още мъжът й. Тя извивала глас и в сръбски композиции, и в народни като "Руфинка болна легнала".

Бакърджиев коментира, че пътят към възстановяването й е дълъг, засега напредва, но не "толкова бързо и лесно". Медиците се въздържат от по-точни прогнози, но месец-два вероятно ще прекара в клиниката за рехабилитация. Двете хирургически намеси са минали успешно, отчита съпругът й. Сумата за лечението й не стига, но той вярва, че ще се справят някак. Сашка Васева си пожелавала да прогледне, да е с децата и да може да пее.