Шакира предизвика смут в социалните мрежи в четвъртък, след като пусна песен, в която открито си разчиства сметки с бившия си партньор Жерар Пике. За по-малко от 24 часа сингълът е слушан 34 милиона пъти, предизвиквайки множество противоречиви реакции.

С песента "BZRP Music Session #53", написана в сътрудничество с аржентинския продуцент Бисаррап, носителката на редица награди "Грами" атакува бащата на двете си деца, но и новата му спътница - испанката Клара Чиа, която е на 23 години.

Вижте снимки на Шакира >>

"Много работа в гимнастическия салон, но работи и с мозъка", "Смени си Ферари с Туинго, Ролекс с Казино", "Няма да се върна при теб, дори да плачеш или да ме молиш" , "Надминах те и затова си с такава като теб", пее изпълнителката на фона на електронна музика, изпъстрена с латино ритми.

Тя използва игра на думи с "Пике" и "Клара", за да стане съвсем ясно към кого са насочените острите ѝ рими.

Парчето бе пуснато, придружено от масирана рекламна кампания. В понеделник покрай плажовете на морския курорт Мар дел Плата, Аржентина, самолет разгъна в небето банер с част от текста.

Много коментари, свързани с него, я превърнаха в сензация в социалните мрежи, където колумбийската певица има десетки милиони последователи.

Това е третата песен, която тя посвещава на раздялата си с Пике, след "Te felicito" и "Monotonia". Двамата сложиха край на отношенията си през юни м.г.

Снимка: Getty Images

Шакира (45 г.) и Жерар Пике (35 г.) обявиха раздялата си след повече от десетилетие съвместен живот, припомня БТА. През ноември съобщиха, че са постигнали споразумение за попечителството над децата си - Милан (9 г.) и Саша (7 г.) .

Певицата не сключи брак с бившия футболист на ФК "Барселона", който обяви изненадващо края на спортната си кариера през ноември, нито пък сподели имуществото си с него. Тя обяви, че иска да напусне Испания, където срещу нея започна дело за укриване на данъци.