Освен като страхотен актьор, Джордж Клуни неведнъж се е доказал и като добър разказвач, тъй като историите, които през годините е споделял в свои интервюта, не само привличат, но и задържат вниманието на слушателите от своето начало до самия си край. Е, наскоро 56-годишния носител на престижната награда "Оскар" за пореден път демонстрира това свое умение в разговор със списание "GQ", в който говори за част от най-емблематичните си роли, разкривайки някои интересни случки, криещи се зад тях. Така например той довери за шега, спретната му от Брад Пит, по време на снимките на филма "Бандата на Оушън 2".

"Има едно интересно нещо относно мен и групата от колеги, участващи в лентата, и то е, че помежду ни няма никакво его", каза той, визирайки Джулия Робъртс, Брад Пит, Анди Гарсия, Венсан Касел, Катрин Зита-Джоунс и останалите артисти.

Вижте снимки на Брад и Джордж >>

"Част от снимките на продукцията се състояха в Комо, Италия, до където често отскачам, защото от години притежавам имот в него. Градът вече се е превърнал в мой дом. Пристигайки, Брад разлепи бележки по телефонните кабини и уличните стълбове със съобщение, известяващо хората, че филмът ще се снима там. Думите му гласяха: "Моля, обръщайте се към Джордж Клуни единствено с името на неговия екранен персонаж Дани Оушън и не го гледайте в очите", каза той.

Снимка: Getty Images

Местната медия веднага реагирала на думите на бившия съпруг на Анджелина Джоли и още на следващия ден заглавията във вестниците били: "Дявол! Джордж Клуни е дявол!"

"Това е ужасна история, за която по-късно му отмъстих", казва през смях половинката на Амал.

В същото време той заявява, че наистина е харесвал работата по поредицата, тъй като никоя от останалите звезди не се е опитвала да се открои пред обектива на камерата, опитвайки се постоянно да бъде в полезрението ѝ. Напротив, според Клуни всички са си "подавали топката по равно".

Той говори и за партньорството си с Дженифър Лопес в "Извън контрол" от 1998 година.

Снимка: Getty Images

"Всяка актриса в града се яви на прослушването за ролята на Карън Сиско, която не бе никак лесна, защото бе нужно тя да изглежда секси, но в същото време трябваше да се знае, че е опасна и във всеки един момент може да застреля някого. Дженифър притежаваше всички нужни качества, беше наистина добра. Просто страхотна! Ако погледнете назад, този неин образ действително се откроява от всички персонажи, които е изиграла през шеметната си кариера", категоричен е той.