Ашли Джъд ходи отново почти шест месеца след като счупи крака си на няколко места в конгоанската джунгла.

"Кракът и стъпалото ми се движат добре. Изкачвах неравен склон един час и след това слязох внимателно и лесно", написа Ашли Джъд към видео от Швейцарските Алпи.

Актрисата, позната с ролите си във филми като "Двойно убийство", "Тежки престъпления", "Измама" и др. се спъна в дърво и счупи пищяла си на няколко места, докато придружаваше учени, търсещи шимпанзета бонобо през нощта, припомня БТА. Тя разказа, че е прекарала часове наред, лежейки в джунглата, захапала пръчка, за да не крещи от болка. Няколко мъже я отнесли до лагера, а след това била евакуирана с мотор по черен път.

Холивудската звезда благодари на африканските си колеги, лекарите, оперирали я в продължение на осем часа, терапевтите, помогнали ѝ за възстановяването, както и на роднините и феновете за моралната подкрепа, пише БТА.

"Предполагахме, че отново ще започна да движа крака си чак след година, но още на четвъртия месец имаше неочаквано подобрение. Разбира се, кракът ми никога няма да бъде същия, той е нов, но аз го обичам. Очаква ни един прекрасен живот", написа тя в своя личен Инстаграм профил.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos