Продължението на научнофантастичния филм "Дюн" ще тръгне по кината през октомври 2023 г., предаде Ройтерс, позовавайки се на "Warner Bros".

Снимка:БТА

Следващата част ще бъде режисирана и продуцирана отново от Дени Вилньов. "Току-що научих от компания "Legendary", че официално ще снимаме филма "Дюн: Част втора ("Dune: Part Two"), сподели канадският режисьор, цитиран от портала "Дедлайн".

Снимка:БТА

Вилньов нееднократно е казвал, че обмисля продължение, но до вчера студиото "Уорнър брадърс" не се беше ангажирало с проекта.

Компания "Леджъндъри" оповести в Туитър излизането на втората част, без да уточнява датата.

Филмът "Дюн" е екранизация по едноименния роман на писателя Франк Хърбърт. Актьорският състав включва Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Зендая, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа и други.

Световната премиера на филма се състоя на кинофестивала във Венеция. Миналата седмица "Дюн" излезе на екран в САЩ, а в началото на тази оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с постъпления в размер на 41 милиона долара от дебютния си уикенд. Глобалните приходи от филма надхвърлиха 220 милиона долара.

От "Уорнър брадърс" съобщават, че втората част на "Дюн" ще излезе само на голям екран. Първата част беше пусната едновременно по кината и стрийминг платформата HBO Макс.