Почти изчезнаха като дуо за цели две години и много хора побързаха да ги обявят за поредния разпаднал се творчески тандем. През това време Венци стана баща за втори път, Павел изгради студио и излезе с няколко самостоятелни парчета, но и за двамата общата им работа и създаването на музика заедно продължи да бъде център. И резултатите започнаха да се трупат - над 10 нови проекта, първият от които носи заглавието "Ако ти липсвам".

"И двамата имахме нужда от творческа почивка за Pavell & Venci Venc'. Връщаме се с нови идеи, нова музика и големи...много големи планове", споделят момчетата.

Музиката и аранжиментът на "Ако ти липсвам" са на Павел, а текстът е със споделено авторство между двамата. Песента е смесица от романтичен модерен саунд и типичните за дуото честни рими.

Сингълът излиза заедно със стилно музикално видео, режисирано от фотографското студио Albumite.bg и заснето Кристиан Русев, и Иван Тодоров. За него изпълнителите получават специална подкрепа от най-успешния зад граница български бранд за ъндърграунд луксозна мода DEMOBAZA. Именно моделите от капсулната колекция на DEMOBAZA създадена като официален мърчандайз за филмовата продукция "Дюн" стават един от главните герои във визуализацията.

Снимка: Стоян Колев

След премиерата на "Ако ти липсвам" Pavell & Venci Venc' планират концерт в столичния SOFIA LIVE CLUB на 31 март. Тогава момчетата ще изпълнят всичките си хитове, както и част от новите парчета. Двамата ще излязат на сцената с банда, в която всички музиканти са дами - Рая Христова (клавишни), Ева Вергилова (китара) и Сара Чакърова (барабани).

Официалната премиера на "Ако ти липсвам" бе преди броени дни, на 27 януари, в българския радио и ТВ ефир, YouTube канала на Pavell & Venci Venc', както и във всички аудио стрийминг платформи.

Снимка: Стоян Колев