А всички казват, че на Холивуд думата "състрадание" e чужда!

Макар и да е вярно, Том Ханкс е бил притеснен за психичното здраве на актьорът, изиграл Елвис - Остин Бътлър. За това си спомни и коментира 31-годишният в интервю за лондския "Times". "Толкова дълбоко си се потопил в Елвис, че за твоето психическо здраве би било разумно да се заемеш направо с нещо друго", повтори думите на Ханкс Бътлър.

Изпълнението му в "Елвис" му носи "Златен глобус" за най-добър актьор през 2023 г., както и номинации за наградите "Оскар", БАФТА и тези на Гилдията на филмовите актьори. Бътлър бе награден отчасти заради тригодишната си подготовка за ролята. За да влезе в роля той правил следното: "Отивах да взема две дузини понички и ги изяждах всичките. Наистина започнах да трупам килограми. Забавно е за около седмица, после се чувстваш ужасно."

Бътлър се подготвя толкова добре, че изглежда му е трудно да се откаже от героя си - дори попада в заглавията на вестниците, защото продължава да говори с южняшкият акцент на Елвис дълго след края на филма. "Не мисля, че все още звуча като него", казва той пред репортери на церемонията "Златен глобус" през януари. "Имах три години, в които това бе единственият ми фокус. Така че съм сигурен, че в ДНК-то ми има частици от него и винаги ще бъда свързан".

Снимки на Остин Бътлър >>>

Той се насилва толкова много при заснемането на биографичния филм, че на следващия ден след снимките се "събужда в четири сутринта с мъчителна болка" - нещо, което в крайна сметка го вкарва в болница. "Тялото ми просто започна да изключва на следващия ден след като завърших "Елвис", казва той пред GQ. По-късно е диагностициран с вирус, който го приковава към леглото за една седмица.

Но дори и вирус не би могъл да го бутне, защото: "Две години не правих нищо друго [освен работата по "Елвис"], това е голяма част от живота ми", казва Бътлър пред "Elle Australia" през юни 2022 г. Колкото до това, че все още звучи като легендата, Остин разказва: "Когато прекараш толкова много време, обсебен от едно нещо, дори устата ти може да се промени."

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО