Списание Vogue, което отнесе критики заради снимката на Камала Харис на корицата на февруарския си брой, ще пусне нов тираж с различна фотография, считана за "по-достойна" за бъдещата вицепрезидентка на САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"В знак на признание за огромния интерес, който предизвика дигиталната корица, и за да отпразнуваме този исторически момент, ще пуснем ограничен тираж на специалния ни брой", заяви говорител на групата "Конде Наст", собственост на която е списание Vogue.

Списанието се сблъска с "порой" от критики миналата седмица, които определиха снимката на Камала Харис с джинси, сако и кецове като "твърде небрежна" за корицата на печатното издание на февруарския брой.

Според критиците въпросната "всекидневна" снимка, е "зле композирана" и "омаловажава" постиженията на Харис като първата афроамериканка, избрана за вицепрезидент.

Главната редакторка на Vogue Анна Уинтур беше принудена да защити оригиналното изображение, след като то се разпространи онлайн по-рано през месеца, настоявайки, че целта на списанието не е да омаловажи "невероятната" победа на Камала Харис на изборите.

След реакцията списанието обяви, че ще пусне копия с по-официален портрет на Харис, облечена в светлосин костюм на "Майкъл Корс". Това изображение беше използвано за дигиталната корица.

И двете снимки са направени от американския фотограф Тайлър Мичъл, който през 2018 г. стана първият афроамериканец, заснел корица на Vogue с портретите си на музикалната икона Бионсе.