Брад Пит е от звездите, които избягват да говорят за проблемите в личния си живот. По принцип актьорът винаги е предпочитал да заобикаля тази тема, давайки съвсем оскъдна информация. Сега обаче той разкри повече за тежкия период, през който е минал, след развода с Анджелина Джоли.

Вижте снимки >>

По време на битката за попечителството над шестте им деца, Пит се сблъска с обвинения за физическа злоупотреба и прекомерно пиене. Ето защо той превърна трезвеността в свой основен приоритет.

Днес, в свое интервю за "New York Times", той казва, че изцяло е спрял пиенето, но за да успее да го постигне е потърсил помощта на "Анонимните алкохолици", чиито срещи е посещавал в продължение на година и половина след шумотевицата около раздялата със съпругата му.

"Стигнах твърде далеч, затова реших да се откажа от привилегията си да пия. Всички тези мъже, на сбирките, бяха толкова открити и честни, по начин, който не бях виждал дотогава. Това беше сигурно място, в което липсваше осъждане", споделя Пит, който допълва, че в емоционалната уязвимост всъщност се крие голяма сила.

Според него, ако човек разкрие грозните страни от личността си, ще се почувства освободен.

"Факт е, че всички носим в себе си болка, мъка и загуба, като прекарваме по-голямата част от времето си криейки ги, но те остават там, вътре в нас. Така че отворете тези кутии", съветва актьорът.

По-рано Пит описа раздялата си с Джоли като "генератор за промяна" на собствения му живот, който му е позволил да погледне сериозно към лошите си навици.

"Не мога да си спомня дори и един ден, след колежа, в който да не съм пил, пушил марихуана или нещо подобно. В един момент осъзнах, че прекалявам и започнах да бягам от собствените си чувства. Наистина съм щастлив, че сега успях да се справя с по-голямата част от това. Искам да кажа, че откакто станах семеен, спрях всичко освен пиенето. Но миналата година и то се превърна в проблем, защото започнах да злоупотребявам с него", каза звездата от "Имало едно време в Холивуд" пред "GQ" през май 2017 г., след края на взаимоотношенията им с Анджелина.