Децата на канадския премиер Джъстин Трюдо ще продължат да живеят с него след раздялата със съпругата му Софи, която вече се е изнесла, пише "Daily Mail".

51-годишният Трюдо събощи за раздялата в Instagram вчера в публикации, написани на английски и френски. Неговият офис също пусна изявление, за да потвърди, че са постигнали правно споразумение и разкри, че двойката ще остане в приятелски отношения, като скоро ще почива заедно с трите си деца.

Снимка: AP/БТА

Софи Трюдо вече се е преместила от семейния дом в друга резиденция в Отава, добави говорителят.

Канадският "Globe and Mail" съобщава, че двойката ще споделя попечителството над трите си деца.

Трюдо ще остане в "Rideau Cottage" с тях.

Двамата са женени от 2005 г. и имат три деца, най-малкото от които е на девет години.

Софи беше приятелка от детството и съученичка на по-малкия брат на Трюдо -Мишел, който загина в лавина през 1998 г. на 23 години.

Тя и Джъстин започнаха да се срещат през 2003 г. и се сгодиха малко след това.

Снимка: Getty Images

През април той я поздрави в публикация в Instagram, за рождения й ден.

"Честит рожден ден, Софи. Няма друг човек, когото бих предпочел да имам до себе си. Обичам те, mon amour", каза той.

Тя отвърна на обичта му на 18 юни за Деня на бащата.

"Този човек може да носи любовта, която изпитва към децата си навсякъде. Татковци, никога не подценявайте ролята си на ментори във вашето семейство за вашите синове и дъщери", написа Софи.

Миналата година, в друг романтичен пост в чест на тяхната 17-та годишнина от сватбата, Софи се изказа:

"Заедно от 19 години, женени от 17, преминахме през слънчеви дни, силни бури и всичко между тях и не е свършило. Дългосрочните връзки са предизвикателство по толкова много причини. Те изискват постоянна работа, гъвкавост, компромис, саможертва, отдаденост, търпение, усилия и прочее. Никой от нас не е съвършен и затова няма перфектна връзка, но любовта е истинска само когато ви предпазва, освобождава и ви кара да растете".

Тя не публикува нищо за брака им тази година, който се падна в деня на смъртта на Тина Търнър. Вместо това отдаде почит на покойната певица.

Раздялата на Джъстин е първата на канадски министър-председател след раздялата на собствените му родители през 1977 г. Пиер Трюдо е 15-ият премиер-министър на Канада, заема поста от 20 април 1968 г. до 4 юни 1979 г. и от 3 март 1980 до 30 юни 1984 г. 

Баща му Пиер излиза от лондонски клуб с гадже

Снимка: Getty Images

В мемоарите си Джъстин говори за мъката от разведените родители, което според него го е оставило с "усещане за ниска самооценка".

След като родителите му обявиха раздялата си, майка му Маргарет беше засичана редовно в "Studio 54" с редица известни гаджета.

Маргарет купонясва в Studio 54

Снимка: Getty Images

В мемоарите си от 1982 г. "Последствия" Маргарет разкрива, че е имала афери с актьорите Джак Никълсън и Райън О"Нийл и певеца Лу Ролс.

Тя също се забавлявала с "The Rolling Stones" и се говори, че е имала отношения с фронтмена Мик Джагър, който припомни пред "Evening Standard", че Маргарет е била "много болно момиче, търсещо нещо" и че не би припарил до нея.

Маргарет Трюдо

Снимка: Getty Images

Девет години преди да обявят раздялата си, Джъстин Трюдо и съпругата му Софи бяха принудени да отговорят на слуховете за извънбрачни връзки, преди той да поеме поста.

В интервю за "Canadian Broadcasting Corporation" през октомври 2014 г. Трюдо беше попитан за брака си и дали той или съпругата му са си изневерявали.

"Бракът ни не е перфектен и имахме възходи и падения, но въпреки това Софи остава най-добрият ми приятел, партньорът ми, любовта ми. Ние сме честни един с друг, дори когато боли", каза той.

Снимка: Getty Images

Интервюиращият Евън Соломон попита дали "възходи и падения" са код за "извънбрачни връзки", на което Трюдо отговори: "Не".

Той поясни, че има предвид "видовете предизвикателства, през които преминава всеки истински брак".

Снимка: Getty Images

Трюдо каза, че съпругата му понякога "мрази" работата му.

"Имам много трудна, напрегната работа. Всеки знае колко предизвикателство е да балансирам семейните задължения с работа, която ме отвежда из цялата страна и работя изключително усилено. Има моменти, когато тя мрази работата ми и ме мрази, че обичам работата си".

Снимка: Getty Images