Оперната прима Соня Йончева бе гост на церемонията на наградите "Оскар" в Лос Анджелис. Българката премина по червения килим със съпруга си - диригента Доминго Хиндоян.

Вижте снимки >>

Соня носеше дълга бална рокля в синьо с голи рамене на американския дизайнер Рубин Сингър, която подчертаваше фигурата на Йончева и ѝ придаваше присъщия ѝ блясък, с който сме свикнали да я виждаме на сцената. Някои от международните медии я включиха в избора си за най-добре облечените знаменитости на червения килим. Към снимките, които публикува, Соня написа:

"За мен бе повече от важно да бъда тук и да видя как едно от най-великите изкуства отговаря с цялата си сила на проблемите на нашето общество днес. Вълнувах се за Рами Малек и Оливия Колман. Те спечелиха и това е неопровержимо доказателство, че естественият, честният и обикновеният начин, по който съществуваш и действаш, е истинска ценност. Вдъхновена съм за бъдещето."

Скрийншот: standard.co.uk/ EPA

Майката на Соня - Теменуга Йончева, която е била при дъщеря си по време на събитията, също сподели снимки. Към кадрите от Лос Анджелис, на които присъства и малкият сина на Соня и Доминго - Матео, гордата майка сподели емоциите си:

"Неусетно отминаха дните в Калифорния и всеки един от тях беше изпълнен с емоцията от срещите с елита на световното киноизкуство. Резултатът от преминалите при голям касов успех прожекции по световните кинотеатри премиери на "Травиата", "Тоска" и "Луиза Милер" в МЕТ (Метрополитън опера - бел. ред.),отведоха Соня и като посланик на "Rolex" на наградите Оскар. Ето и малко снимки от атмосферата от тези незабравими дни в LA (Лос Анджелис - бел. ред.)."

Теменуга е публикувала снимки на Соня и големият режисьор Джеймс Камерън.

В профила на Соня в Инстаграм се появи и снимка с Григор Димитров на събитие в Малибу, на която и двамата са усмихнати и щастливи от срещата си, а оперната прима написа:

"Гордея се, че съм българка! Силен, непобедим български дух!"

Соня Йончева и Григор Димитров

Снимка: Официален профил в Instagram