Днес Кейти Стурино е звезда в социалните мрежи, както и един от най-успешните plus-size модни блогъри и създател на страницата "The 12ish Style", която помага на жени с наднормено тегло да приемат и харесат фигурата си, точно както тя обича своята. Кейти не крие, обаче, че не винаги е било така...

Вижте снимки >>

Докато е студентка в колеж във Вашингтон, където е родена и израснала, тя все още е размер М. Като част от обучението си, Стурино заминава за едно лято на стаж в Ню Йорк, където се озовава не къде да е, а в "Chanel". Именно този опит ѝ осигурява позиция в "Dolce & Gabbana", след като се дипломира. Така тя започва работа като пиар и организатор на събития за марката.

По това време се запознава с мъж, в който се влюбва, като не след дълго двамата вдигат сватба. Тогава за първи път започват и притесненията ѝ относно килограмите. Спазването на диети и поддържането на добра форма се превръща в нейна фикс-идея. Но когато през 2016 г. се разделя със съпруга си, тя започва неусетно да качва килограми, като в началото дори не си дава сметка за тях, защото е превърнала работата си в средство за преодоляване на болката. Докато един ден не се качва на кантара, установявайки, че е с 30 кг над обичайното си тегло.

Снимка: Официален профил в Instagram

В началото се чувства уязвима и ужасена от идеята, че трябва да смени размера на всичките си тоалети с по-голям. Несигурността я кара да мисли, че никога повече няма да бъде обичана, а срамът провокира у нея чувството, че вече не се вписва в работната среда на "Dolce & Gabbana", тъй като е най-едрият човек в офиса. Така тя напуска модния бранд и основава собствена пиар компания.

Платформата "The 12ish Style", която Кейти създава и влага цялата си енергия, се оказва повратната точка, помогнала ѝ да премине през трудния период. След като наема мениджър и фотограф, тя започва да се снима, показвайки, че XXL дрехите могат да стоят също толкова добре, колко всички останали. Постепенно тя развива сайта, създавайки онлайн общност от жени с наднормено тегло, споделящи своите истории и опит, чрез които си помагат една на друга.

Снимка: Официален профил в Instagram

В даден момент, почувствала, че не е сама, Стурино възвръща своята увереност и започва да обича тялото си каквото е. Нещо повече, намира силата и решителността да излезе на улицата с облекла, които не е предполагала, че ще носи дори и в слабия си период.

"Човек трябва да се научи да се харесва във всяка форма", казва тя.

Обогатявайки с нови идеи личния си блог, Кейти решава да имитира стилът на обличане на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, за да покаже, че всяка дама може да се почувства като част от кралското семейство, независимо от фигурата си.

Изображенията, на които тя пресъздава визиите на двете херцогини, се превръщат в истински хит във виртуалното пространство и всеки ден носят на Кейти Стурино все повече почитатели и верни последователи в социалните мрежи.