Знаменитостите са точно като нас... Или поне са били, преди славата да ги връхлети, изстрелвайки ги сред най-големите и ярки звезди на шоубизнес небосклона. Днес цял свят знае имената им и добре познава техните лица, но това не винаги е било така. Някога популярните личности, които сме свикнали да виждаме предимно на екран или по списанията, също са били съвсем обикновени хора с обичайни професии. Колкото и трудно да е за вярване, предвид сегашния им статут и положение, това е самата истина.

Ето какво са работили някои от известните артисти, преди да започнат да водят дните си в лукс и разкош:

Том Круз

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Можете ли да си как представите агент Итън Хънт от "Мисията невъзможна", облечен в униформа на пиколо, носи вашите куфари към хотелската ви стая? Не? Е, определено на вас няма да ви бъде предоставен шанса да видите подобно нещо с очите си, но е факт, че други са имали този късмет. Най-вероятно и до днес тези хора с ентусиазъм разказват на смаяните си приятели за не необичайната си среща с Том Круз, който е мъкнал багажа им. Но това не е всичко, защото актьорът дори е обмислял варианта да стане свещеник... Той дори преминава церемония, на която бива ръкоположен, но за щастие по-късно решава да се преориентира към киното.

Брад Пит

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Той неведнъж е сочен за един от най-привлекателните и сексапилни мъже на планетата, а броят на женските сърца, ускоряващи своя ритъм при вида му, е неизброим. Носителят на "Оскар" неведнъж е доказвал, че може да накара краката на дамите да "омекнат" само с един поглед. Но вероятно нещата са стоели по съвсем различен начин, когато в миналото е рекламирал веригата за бързо хранене "El Pollo Loco", носещ... костюм на пиле. Точно така, екранният Ахил се е разхождал из улиците преоблечен като жълто пернато, напомнящо за героя от детската поредица "Улица Сезам". По-късно той решава, че иска да бъде журналист и дори започва да следва в университет, но така и не се дипломира. Преди да стане един от най-успешните актьори, Пит е продавал хладилници и е бил шофьор на именити личности... Е, в крайна сметка днес него возят на задната седалка, а не обратното, нали?

Меган Фокс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Съблазнителната брюнетка има сходна съдба с тази на колега си, защото преди да се настани тайно в мъжките фантазии, благодарение на участията си в различни продукции, тя също е трябвало да носи костюм. За разлика от този на Пит обаче, нейният е бил изработен като банан. Навремето, когато участие във високобюджетна лента от типа на "Трансформърс" е било само смела мечта за Фокс, синеоката хубавица е работила в магазин за смутита в щата Флорида. Част от задълженията ѝ включвали всеки петък да се пременя като тропическия плод и да стои до магистралата, приканвайки преминаващите по нея коли да се отбият до заведението и да си купят напитка. Няма как човек да не се запита дали днес актрисата е почитател на смутитата...

Джони Деп

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Пиратът Джак Спароу може винаги да е по следите на някое съкровище... или бутилка хубав ром, но преди доста години единственото нещо, което Джони Деп усърдно е преследвал, било по-голяма бройка продажби по телефона. Тогава работата му се състояла в това да накара хората, с които разговарял, да си купят химикали. На пръв поглед може и да изглежда като лесна задача, но изобщо не е била такава. Самият той казва, че да убеждаваш непознати да поръчат грозни химикалки, обещавайки им всевъзможни неща, е просто ужасно. Но въпреки това Деп е на мнение, че всъщност именно в този период е развил актьорския си талант.

Дженифър Анистън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ако сте почитатели на сериала "Приятели", то със сигурност си спомняте, че първата работа, на която Рейчъл Грийн се хвана, след като остави годеникa си Бари пред олтара и избяга от сватбата им, е като сервитьорка в кафенето "Central Perk". Най-вероятно се сещате и за факта, че героинята на Анистън изобщо не бе добра в това начинание, постоянно забравяйки или бъркайки поръчките на клиентите. Оказва се, че докато е преследвала славата, една от първите професии на бившата съпруга на Брад Пит е идентична на тази на персонажа ѝ в хитовото шоу. След като се е преместила в Ню Йорк в продължение на няколко години тя е сервирала в заведения, чакайки големия си пробив. В онзи период е участвала с малки роли в шест различни предавания, но поради ниския им рейтинг те били спрени.

Чанинг Тейтъм

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Редица дами ще потвърдят, че уменията, които Чанинг Тейтъм демонстрира "на пилона" във филма "Magic Mike", изглеждат доста професионално. Това е така, защото той има значителен опит с еротичните танци на сцена много преди да ги покаже пред камера. На 19 години бъдещата звезда решава да прекрати висшето си образование, напускайки Университета на Южна Флорида, и започва да радва нежния пол с изпълненията си в стриптийз клуб, намиращ се в град Тампа. И макар да изкарвал добри пари, за да преодолее на умората от дългите нощни смени, той започнал да употребява голямо количество алкохол и наркотици. Начинът му на живот бързо станал опасен за самия него, но една вечер в заведението пристигнал мъж, който му предложил да започне работа като модел. Първоначално Тейтъм не му повярвал, но все пак решил да опита. И добре че го е сторил.

Рейчъл Макадамс

Getty Images/Guliver Photos

Сигурно в даден момент всеки е попадал на обява за работа във "McDonald"s", обещаваща на всеки кандидат редица предимства и гарантираща му кариерно развитие. Е, очевидно и звездата от "Тетрадката" по някое време се е натъкнала на подобна публикация, тъй като е прекарала цели 3 години във веригата за бързо хранене, където двамата с брат ѝ били подчинени на... по-голямата им сестра, която е била управител на обекта. Рейчъл не крие, че е била ужасен служител и е прекарвала повече време в миене на ръцете си, вместо в обслужване на клиентите. Тя разкрива, че толкова не я бивало в начинанието, че един ден дори счупила машината за портокалов сок. Тогава окончателно преценила, че това не е мястото за нея.