Не можем да бъдем сигурни дали просто е срамежлив или иска да избегне евентуални обвинения в сексуален тормоз, покрай цялата холивудска истерия с движението #MeToo, но е факт, че актьорът Киану Рийвс не докосва жените, с които се снима.

Вижте снимките >>

Благодарение на странния си навик, звездата от "Матрицата" бързо се превърна в една от най-обсъжданите теми в Туитър. Покрай премиерата на последният му филм - "Джон Уик" 3, феновете се надпреварват да се снимат с него, но дори и да приема, той все пак ги държи на известна дистанция от себе си.

"Маниерът" на актьора бива забелязан за първи път от Кемой Линдзи, който публикува в Туитър няколко снимки на Киану с негови почитателки, придружени от посланието: "Той не поема никакви рискове." На всички кадри пръстите на Рийвс стоят на сантиметри от дамите, с които позира пред обектива, без да осъществяват допир с тях. Дори на фотоса с легендарната певица Доли Партън, случаят не е по-различен.

И докато едни са на мнение, че той не иска да се озове в ситуацията на Харви Уайнстийн и Кевин Спейси, други са убедени, че 54-годишната холивудска знаменитост просто отдава уважение на нежния пол и не желае да нарушава ничие лично пространство.

"Точно така трябва да бъде, освен ако не си сигурен, че жената няма нищо против да я докоснеш. Киану дава пример на всички ни!", коментира негов фен.

Дали все пак ще се намери дама, която да не желае ръката на Нео около талията си? Всичко е възможно...