Израелският супермодел Бар Рафаели пристигна в център за хора с недъзи в близост до Тел Авив, след като беше осъдена на девет месеца общественополезен труд за укриване на доходи.

Представител на затворническите власти потвърди, че Бар Рафаели вече е започнала да изпълнява решението на съда. Тя ще работи пет дена седмично.

Майката на Бар Рафаели - Ципи, пристигна призори в единствения женски затвор в Израел - Неве Тирза за 16-месечна присъда.

Вижте снимки >>

Двете трябва също да платят глоба от 2,5 милиона шекела (730 000 щатски долара) всяка.

Бар Рафаели и майка й бяха признати за виновни в края на юли. Манекенката не е обявила милиони долари приходи пред данъчните власти от 2009 г. до 2012 г.

Тя обясни, че тогава не е живеела в Израел, но съдът установи друго.

Майка й е регистрирала лъжливо апартаменти на Бар Рафаели под различни имена и е укривала собствени доходи като неин агент.

Бар Рафаели стана световноизвестна през 2007 г. Тя имаше и широко отразена в медиите връзка с актьора Леонардо ди Каприо, но двамата се разделиха през 2011 г.

Според обвинението Бар Рафаели е спечелила 7,2 милиона долара в периода 2009 г.- 2012г., за което време твърди, че е живяла в чужбина, за да избегне плащане на данъци.