Роклята, носена от британската принцеса Биатрис на сватбата ѝ преди два месеца, ще бъде изложена на показ пред публика в четвъртък в замъка Уиндзор, където се състоя скромната ѝ "тайна" брачна церемония.

32-годишната внучка на кралица Елизабет Втора се омъжи за избраника си Едоардо Мапели Моци през юли на частна церемония в замъка Уиндзор без обичайната пищност, характерна за кралските сватби.

Вижте снимки от сватбата на Беатрис >>

Двойката възнамеряваше да мине под венчило през май, но беше принудена да промени сватбените си планове поради ограниченията заради коронавирусната пандемия. Принцеса Биатрис и Едоардо Мапели Моци се венчаха на скромна церемония, на която присъстваха близки членове на семействата им, сред които 94-годишната кралица Елизабет Втора, припомня БТА.

Снимка: AP/БТА

На сватбата си принцеса Биатрис беше с премоделирана рокля от тафта в цвят слонова кост, създадена от дизайнера на кралицата Норман Хартнел, и заета от баба ѝ. Самата Елизабет Втора е носила роклята през 1962 г. за премиерата на филма "Лорънс Арабски".

В замъка Уиндзор ще бъдат изложени и сватбените обувки на принцесата, творение на "Valentino", както и реплика на сватбения ѝ букет.

Снимка: АР/БТА

Диамантената тиара на кралица Мери, която Елизабет е носила на собствената си сватба през 1947 г., и също беше предоставила назаем на внучка си, няма да бъде показана.

Принцеса Биатрис - по голямата от двете дъщери на принц Андрю и Сара Фъргюсън, е девета поред сред наследниците на британския престол.

Снимка: АР/БТА