Излишните килограми безспорно попадат в списъка с най-големите страхове на нежния пол, чиито представителки са готови на всичко, за да ги държат настрана. Понякога обаче, улисани в стремежа си да отговарят напълно на широкоразпространените стандарти за красота, включващи стройна фигура с тънка талия, те постигат точно обратния ефект, спечелвайки си повече упреци, отколкото похвали за външния си вид. Точно като Светлана Гущерова, която заради слабото си телосложение през последните години се превърна в обект на упреци от страна на своите последователи в социалните мрежи, коментиращи под изображенията ѝ, че е станала неузнаваема.

Вижте снимки >>

За първи път финият ѝ силует направи сериозно впечатление на последователите ѝ във виртуалното пространство преди две години, когато част от тях я набедиха, че страда от анорексия - обвинение, което и до днес ѝ се налага да отрича. Тогава тя бе споделила кадър, на който бе облечена с къса дънкова пола, завършваща с надиплени етажи от плат, комбинирана с къс черен спортен топ, разкриващ плоския ѝ корем. Завършвайки външния си вид, тя се бе спряла на високи сини обувки с пух и връхна дреха в тон със свободна кройка.

"Харесвам те, определено си красива жена. Но не харесвам анорексичният вид, който се стараеш да постигнеш", написа по онова време една от почитателките ѝ, присъединявайки се към онези, които погледнаха с неодобрение на крехката ѝ фигура.

Впоследствие съпругата на бизнесмена Християн Гущеров се принуди да разкрие колко точно тежи и как поддържа физиката си, като по този начин се опита да сложи край на безбройните спекулации по темата. Ако в момента блондинката се качи на кантара, то той ще отчете, че тя е 40 кг, които дълго време бяха нейна цел. За да ги постигне плеймейтката се довери на популярния метод, наречен "фастинг". Това означава, че тя набляга на здравословната храна през определен осемчасов прозорец от деня, след което в продължение на шестнайсет часа не яде нищо. В интерес на истината много от българските популярни имена използват именно това така наречено "периодично гладуване", за да постигнат добри резултати за кратко време.

Освен това наскоро Светлана пусна в своя личен Инстаграм акаунт снимка, показваща резултатите от последната процедура, на която се е подложила. Както става ясно, тя си е поставила ботокс в дъвкателните мускули, за да стесни челюстта си.

"Проблемът с широката челюст се среща често, защото много хора страдат от стискане на зъби, което развива мускулите в тази зона и така челюстта се разширява. Поставеният ботокс в дъвкателните мускули не само дава красивия резултат на стеснената челюст, но и се справя с търкането на зъбите", гласи посланието ѝ към поста.

Трансформацията ѝ обаче отново разбуни духовете.

"Нямам нищо против теб, но забелязвам, че вече не е останало нищо от предишната Светлана... Толкова си се променила", написа нейна фенка.

"Аз имам свой индивидуален стандарт и не съм запозната с нечии други, мила! И дали имам общо или не е лично мой избор, който с радост следвам и се чувствам по-добре в кожата си от всякога. Здраве за теб и "по-широко скроена"!", отговори ѝ еротичният модел, който вече се изявява като дизайнер.